Beeldbewerking: Casper Steenbergen

Nederland heeft storm goed doorstaan

Weinig schade gemeld

Nederland heeft de storm vandaag goed doorstaan. Er is weinig schade gemeld.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het zou geen gek idee zijn om met genetische manipulatie van alle Nederlanders behalve Zeeuwen boskabouters te maken. Dan zijn we gelijk van nog een probleem af en hebben die vissen weer wat te eten.

Reageer
gravatar

Zoals gewoonlijk worstelden we moedig en ontzwommen, want een Echte Zeeuw, die werd van kind tot mens gevormd door altijd tegenwind. En wil je hier niet komen dan blijf je gewoon lekker weg toch?

Reageer
gravatar

Op deze gedenkwaardige dag worden we weer herinnerd aan de parabel van het brandende huis van Boeddha.

Een rijke vader komt thuis en ziet zijn huis waar zijn kinderen zitten te spelen in brand staan, en ze hebben niets door. Hij doet alles ze te manen uit het huis te ontsnappen, maar niets helpt, ze gaan te zeer op in hun spel.
Uiteindelijk weet hij ze eruit te lokken door het vooruitzicht van de duurste geschenken die aansluiten op hun speciale kinderfantasie.
Hoewel de kinderen niet weten wat brand is noch een huis is, noch verlies, hebben ze al wel de instinctieve aanleg die het enige is waarop ze aanspreekbaar zijn: hun gierigheid.

Reageer
gravatar

De Nederlander zal de vergelijking niet begrijpen. In zijn logica zal hij immers redeneren dat het bij brandende huis over vuur gaat en hier over het tegengestelde, namelijk water.

gravatar

Bovendien accepteert hij de Nederlander in zijn absolute kennis nooit waarschuwingen gegeven met enige zweem van autoriteit. Hij zal zich daardoor zelfs bedreigd voelen. Hij onderscheidt een waarschuwing niet van een dreigement en tracht iedereen uit te roeien die zijn redding kan betekenen. Zijn enige redding ziet hij in de commercie, in de ‘leuke dingen’ die hem massaal worden aangeboden; zijn enige vrijheid van gevaar ziet hij als ‘liberaliseren’.

De vader zal zich bij dit volk zelf als kind moeten voordoen om gehoord te worden, en dan nog: dan zal hij als pedofiel gezien worden.

gravatar

Kind of niet, een van de laatste kansen is hem met het vooruitzicht van seks naar buiten te krijgen.
Hoewel hij daarin zo complex is, dat je een complete lezing moet geven bij het huis, waardoor het te laat is. Door de academische vorderingen staat niemand nog open. Ook kinderen niet.
Opvoeding.
Je zou hierdoor de Nederlander kunnen vergelijken met het brandende huis zelf.
Of de brand.

gravatar

Mieke is te ver heen geweet. Nu heeft ze alle aandacht voor aardse dingen verloren. Ze zoekt een weg terug.

gravatar

U ziet hieraan dat in het samen delen de nieuwjaarswensen altijd effect hebben.

Toen destijds door de zondvloed Atlantis ten onder ging, konden de mensen ook helemaal opnieuw beginnen.

gravatar

Ik geloof nniet dat je hier grapjes over moet maken. Ik ken mensen, die nog een trauma ervan hebben en nooit meer in Zeeland durfden komen!

Reageer
gravatar

We staan weer op de kaart. Het is wel goed voor het toerisme.
En ook de klandizie van het watersnoodmuseum.

gravatar

Ik had jaren geleden al eens voorgesteld om Zeeland aan Vlaanderen te verkopen, maar dat gaat nu wat lastiger. Misschien dat we de nu ontstane kust kunnen volbouwen en dan verwacht ik het zaakje binnen een jaar of 10 te kunnen uitponden en het dan nog eens te proberen.