Wat geef je iemand die alles al heeft? Witte Onschuld van Gloria Wekker

Een leuk boek voor jong en oud

Ben je ook op zoek naar een leuk cadeau voor die oom die alles al heeft? Wil je niet weer met een paar wollen kerstsokken aan komen zetten of een fles wijn die uiteindelijk toch wel door de gootsteen wordt gespoeld? Denk dan eens aan Witte Onschuld van Gloria Wekker. Een leuk boek voor jong en oud.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het wachten is op deel 2 en 3 en de internationale doorbraak van Gloria Alarm Clock. De oplage van “Gijp” zal er bij verbleken.

Reageer
gravatar

‘Ik ben een gouden munt, ik ga door vele handen, maar verlies mijn waarde niet: subjectiviteit en seksualiteit van Creoolse volksklasse vrouwen in Paramaribo.’ Dit boek heeft me buitengewoon geïnspireerd.
Het was voor een Surinaamse man aanvankelijk even wennen in Nederland. Toch is er door het baanbrekende werk van Gloria vooruitgang geboekt. De Nederlandse vrouw gaat ‘door vele handen’ voor ze als zij een afgekloven bot interessant wordt voor de meedogende christelijk gezinde autochtone Nederlandse man en zij via medische expertise zelfs nog weleens geboorte geeft aan een nazaat.

Reageer
gravatar

Die titel klinkt leuk. Gaat het over verse sneeuw op de blanke toppen van het Limburgse heuvellandschap of zo? Van zo’n onschuldige aanblik raak ik altijd in de gloria.

Reageer
gravatar

Witheid is eindelijk een thema.
Als groot fan van emeritus hoogleraar Wekker die bekendstaat om haar werk over racisme en intersectioneel denken in het feminisme ben ik ben altijd geboeid geweest door het verband tussen seksualiteit en etniciteit. Ik kan me nog goed herinneren hoe ik toen ik net uit Suriname kwam werd bekeken toen ik in Artis voor het eerst een blonde vrouw in haar kutje greep.
Later werd ik haar baas toen ze voor me op de walletjes kwam werken.

Gloria wordt met recht de moeder genoemd van de antiracismebeweging Nederland.

gravatar

Ronnie,
Met grote bewondering lees ik uw ontroerende verhaal hoe u zich op eigen kracht en geheel alleen hebt weten te emanciperen in de Nederlandse samenleving. Ik zeg altijd: van deze mensen moet je het hebben.
Daarnaast, ook ik bewonder de didactische kwaliteiten waarmee wederom het volk van Nederland is opgevoed en verrijkt in Gloria’s buitengewoon vakkundige benadering van ras en seks. Ook ik was er anders nooit tussengekomen.

gravatar

Origineel.
Als je hoogleraar gender en etniciteit bent, dan zul je het wel weten.
Leuk met de feestdagen, het racisme van Nederland is altijd leuk om meer van te weten.
Je kunt trouwens ook zelf thuis vanille-citroentaartjes bakken.
Vanille betekent eigenlijk vagina in het Latijn.
Verwarm de oven voor op 200°C.

Reageer
gravatar

Hoewel andere immigranten enige cultuur hebben die ze hoofdzakelijk identificeren met de oudheid ervan, is dat bij de Surinamers die geen enkele achtergrond hebben en wier verleden een onduidelijke mist is, beslist niet het geval. De eerste groep die haar cultuur hiertegen verdedigt draait op voor de tweede. Zo zien we hoe ze elkaar in symbiotische eenvoud compenseren in hetzelfde vooroordeel. Je kunt het vergelijken met het verschil tussen atheïst en heiden, regressie en stilstand. De atheïst rationaliseert uit zijn kennis achteruit, de heiden weet gewoon nergens van en staat als een standbeeld stil in het hier en nu (daarom kom je er niet vanaf), dit zijn grofweg de 2 belangrijkste pijlers van dit land geworden.