Scott Beale / Flickr

Kersttrui eigenlijk altijd leuker dan degene die ‘m draagt

'De trui maakt het contrast met de saaie persoon die ‘m draagt des te groter'

Veel mensen vinden het ontzettend leuk om in de dagen voor kerst een lekker foute kersttrui aan te trekken. Maar in de praktijk is de foute kersttrui eigenlijk altijd leuker dan de persoon die ‘m draagt, toonden onderzoekers aan de Universiteit Helmond aan.

De wetenschappers hadden andere resultaten verwacht, vertelt onderzoeker Pieter Koelstra: “De gedachte is vaak dat de drager meeprofiteert van de leukheid van de kersttrui, maar in de praktijk gebeurt juist het tegenovergestelde. Door de leuke trui wordt het contrast met de saaie persoon die ‘m aan heeft des te groter.”

Dat betekent echter niet dat saaie mensen geen leuke kersttrui zouden moeten aantrekken, benadrukt Koelstra: “Als je een leuke kersttrui aantrekt, kunnen anderen in ieder geval nog lol beleven aan die trui. Als je die trui niet aantrekt, heb je mensen helemaal niets te bieden.”

Nog op zoek naar een leuke kersttrui voor deze feestdagen?

Haal De Speld Kersttrui hier of klik op de afbeelding!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wij hebben met ons gezin een traditie gestart om de meest foute tweede kerstdag te beleven.

Vorig jaar zijn we met het hele gezin de hele ochtend in nachtkleding binnenshuis gebleven, Wat met name ene beetje gênant was voor onze 15 jarige dochter, want ik heb helemaal geen nachtkleding.

Daarna zijn we in kersttrui de hele middag bij IKEA geweest om daarna af te ronden met een heerlijk kerstmaal bij de Mac.

‘s Avonds hebben we met de hele straat kerstbomen verbrand en glühwein gedronken. Heel gezellig allemaal.

Nog tips voor dit jaar?

Reageer
gravatar

Vrouwen hebben daar geen wetenschappelijk onderzoek voor nodig, die weten dat al heel lang. In hun tekstballon luidt het: “Wat een énig jasje heb je aan!”, in hun denkwolk: “En wat een enorme b***h zit daarin!”.

Reageer
gravatar

Mijn hooggeleerde collegae van de Universiteit van Franeker hebben reeds in 1717 in een dubbelblindonderzoek onder tweeduizend willekeurig gekozen Friese mannen vastgesteld dat kersttruien met rendieren zacht gezegd niet populair zijn. De afbeelding van een zilverspar was echter niet weg te denken.

Na een vluchtig onderzoek naar aanleiding van het bovenstaande artikel is mij gebleken dat de kerstmode niet is verander, althans niet onder Franeker studenten.

Reageer
gravatar

Ik ga altijd graag met mijn oudste zoon uit zo net voor de kerstdagen. Mannen onder elkaar. Samen naar de Koopgoot in Rotterdam. Ik heb een hele hechte band met mijn kinderen. We houden allebei van dezelfde dingen. Bijvoorbeeld samen naar Sparta of uit winkelen. De kerst vieren we dit jaar samen in Zeeland. We gaan dan samen mossels eten. Ik ken daar een leuk adresje aan het strand, het is daar bijna net zo gezellig als in de Koopgoot.

Reageer
gravatar

Scott Beale, links op de foto, heeft wel een hele rare kersttrui aan. Dat ding is zo te zien machinaal vervaardigd en beslist niet met liefde in elkaar gebreid. Flickr, de meneer op rechts, toont met zijn zwarte kersttrui hoe het hoort. Chapeau Flickr!

Reageer