De Speld Checkt: o denneboom

Ook dit jaar is het weer geregeld te horen: o denneboom. Maar klopt het eigenlijk wel wat er gezongen wordt? De Speld ging het voor u na.

Abonneren op het YouTube-kanaal


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het klopt dat kaarsen inderdaad niet groeien aan die bomen. Ze groeien in fabrieken die bevolkt worden door analfabete Cambodiaanse / Filipijnse / [uw favoriete zuid-oost aziatische bestemming waar u nu zo tijdens kerst even niet op kan komen] meisjes.

Reageer
gravatar

Oh stroopwafel, oh stroopwafel,
wat zijn je kruimels wonderschoon.
ik heb je laatst in de verpakking zien staan
Toen waren er nog geen happen uit
Oh stroopwafel, oh stroopwafel,
wat zijn je kruimels wonderschoon.

Reageer
gravatar

In dit jaargetijde is er traditioneel wel meer nepnieuws. Om te beginnen is het geen nieuws meer na eeuwenlange jaarlijkse herhaling.

Enkele voorbeelden:

– De stille heilige nacht is de na de nieuwjaarsnacht wellicht de meest rumoerige nacht dankzij het massale nachtelijke zingen in kerken en huizen. Bovendien is die nacht niet officieel door het Vaticaan heilig verklaard.

– Het lied De herdertjes lagen bij nachte is vrijwel volledig onjuist. Het is onwaarschijnlijk dat alle herders klein van stuk waren. Ze lagen hun schapen niet te tellen, maar zaten de opbrengst van pandverhuur te verdelen. Uit de vele afbeeldingen van dat pand blijkt dat het geen stal kan zijn geweest, maar een bouwsel met open voorkant. Wellicht was het de eerste Serious Request.

Zo kan ik op uw verzoek nog uren doorgaan.

Reageer
gravatar

Er waait een nieuwe wind door het Lage Land: volwassenen die zich gaan bemoeien met dingen die leuk zijn voor kinderen, maar waar ze zelf bezwaren tegen hebben, want ze weten het altijd weer beter. Zulke figuren verdienen het om opgezadeld te worden met een kinderfeestje in hun eigen huis!

Reageer
gravatar

Vet koel is weer precies zo’n omdraaiing van de impact van het hautaine Engelse woord, zelfstandig en een beetje onverschillig voor de minne algemene opinie, naar het laaghartige geslijm erbij te horen met ingevroren vet in de vriezer.