FilmSelect Trailer / YouTube.com

De enige juiste volgorde om Star Wars te kijken: 1-1-3-2-1-3-4-3-8-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-3-5-7-6-1

Fans zijn het eindelijk eens

Na het verschijnen van de achtste Star Wars-film zijn de fans het eindelijk eens over de juiste volgorde om de filmreeks te bekijken: 1-1-3-2-1-3-4-3-8-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-3-5-7-6-1.

Volgens de échte kenners is het Star Wars-narratief het best te volgen als je begint met twee keer Episode I: The Phantom Menace. Daarna kijk je één keer Episode III: Revenge of the Sith, Episode II: Attack of the Clones, dan weer The Phantom Menace, Revenge of the Sith, dan Episode IV: A New Hope, dan weer Revenge of the Sith en dan kun je de zojuist verschenen Episode VIII: The Last Jedi eigenlijk pas echt begrijpen.

Na die nieuwe film volgt in de officiële volgorde weer tien keer The Phantom Menace. Dat zal heel nieuwe perspectieven opleveren voor achtereenvolgens Revenge of the Sith, The Empire Strikes Back, The Force Awakens en Return of the Jedi. Als laatste kijk je nog één keer The Phantom Menace, anders heeft alles daarvoor geen zin natuurlijk.

Mensen die Star Wars kut vinden, zijn het niet eens met de nieuwe volgorde. Zij vinden dat je eerst Blade Runner 1 en 2 moet kijken, dan Scary Movie 3, dan Home Alone 1 en dan Entre les Murs, een Franse film over een middelbare school in Parijs.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik ben het oneens met deze volgorde. Je kunt de Star Wars serie onmogelijk begrijpen zonder de film “Ewok Adventure” en de Christmas special te kijken, en het boek “Death Troopers” te lezen.

Ook lijkt er een typfout in het laatste alinea te staan. Dat zou Home Alone 4 moeten zijn, niet 1.

Reageer
gravatar

In principe kun je de films in elke volgorde bekijken. Beide Blade Runners kun je ook tussendoor kijken. Scary Movie en Home Alone zou ik overslaan. En als je een film over Parijs wil bekijken kun je beter kiezen voor ‘Frantic’ dan voor Entre les Murs. Verder zijn de Indiana Jones-films ook de moeite waard!

Reageer
gravatar

Nochtans kan ik mij herinneren dat 12 maanden terug een film die veel weg had van een Star Wars film draaide onder de naam Rogue One. Enfin, de reden dat we deze niet in het rijtje tegenkomen houden die afficionados natuurlijk weer voor zichzelf, zodat de onwetende fan zich suf kan kijken naar de Phantom Menace.

Reageer
gravatar

Alsof je een vrouw hebt als je zoveel starwars kijkt. En als je er al een hebt kijkt die mee en wil niet gestoord worden door iemand met een veel te kleine light-saber.

gravatar

Tien keer The Phantom Menace kijken, dat levert je een vermelding in het Guinness Book of Records op. En die heb je dan verdiend.
(en je wil nooit meer iets met Star Wars te maken hebben)

Reageer
gravatar

Nee dat is 1a, 2a, enz.

Of was het nou 1.1, 2.1, ..?
Ik ben het kwijt. Ik hoor wel altijd over 2.0.

Titels met moeilijke cijfers, daar krijg ik prikogen van.
Ik ga maar niet kijken.