De nieuwe Star Wars: zit het geinige groene mannetje er weer in?

De vragen waar iedere Star Wars-fan antwoord op wil hebben

Star Wars-fans opgelet! Wij waren een van de weinige filmkenners die de nieuwe Star Wars alvast mochten bekijken en hoewel we nog niet alles mogen verklappen kunnen we je wel één ding verzekeren: het geinige groene mannetje zit er weer in! YES!!!

Kenners zijn al jaren fan van het maffe ventje. Hij is groen en geinig en hij praat op een gekke manier. Of eigenlijk moeten we zeggen: op een gekke manier, praat hij.

Maar de film heeft voor de echte fans natuurlijk nog veel meer te bieden. Er zal weer flink gevochten worden met gloeistokken. Natuurlijk zullen ook de witte robots weer hun opwachting maken en zijn er vet veel planeten, ruimteschepen en pjoew-pjoew-pjoew. Kortom: een feest van herkenning voor iedereen die al van jongs af aan Star Wars-fan is.

Het verhaal speelt zich af in de ruimte, ergens ver in de toekomst. Het is dertig jaar nadat de zwarte robot uit de vorige film is overleden, maar de oorlog is nog niet voorbij. Er zijn nieuwe slechteriken die de macht grijpen en Han Solo, Chewbacca en die harige aap moeten ze verslaan. Dat zorgt weer voor ruim twee uur plezier voor de echte Star Wars-gekken die jarenlang gehoopt hebben op een nieuw avontuur vol ruimtegeweld.

De prinses gaat trouwen maar we mogen nog niet zeggen met wie. De scene van de bruiloft duurt tergend lang, waardoor de kenners zullen denken: wanneer komt dat geinige groene mannetje weer? Dat is eigenlijk het enige minpunt in een verder fantastische film. Gelukkig komt er direct na de bruiloft weer een vet groot lichtgevend ruimteschip in beeld. May the force be with you.

5 sterren


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

het is :op een gekke manier hij praat
welk stelletje ongeletterde niet star wars nerd weet dit nou niet
tsssssssssssssssssss
de speld moet echt hun kennis van de force verbeteren zeg!

Reageer
gravatar

Darth Vader mag dan zijn overleden maar met enige moeite en lipsynchroon kan Kalief Abu Badr Al Baghdadi deze rol overnemen. Of anders wel Recep Tayyip Erdogan die als een stierenvechter nu de stier Putin uitdaagt met zijn Navo-vlag. Aan slechterikken hebben wij nooit gebrek, denk desnoods eens aan Donald Trump.

Reageer
gravatar

Weten Buurman en Maalderink waarover ze schrijven? Die “witte robots” zijn stormtroopers, ofwel soldaten in een wit plastic uniform, die “zwarte robot” van 30 jaar geleden was ook al een man van vlees en bloed (met een paar onderdelen die vervangen waren) en “in de ruimte, ergens ver in de toekomst” is een compleet verkeerde vertaling van “a long time ago in a galaxy far, far away”! Of hoe je een film kan bekijken zonder er iets van te begrijpen! Oh ik ben geen fan, maar een gewone…

Reageer
gravatar

Nou Peter Buurman en Jos Maalderink.
Wat een gelul vanaf jullie kant.
Jullie hebben de film echt nog niet gezien hoor.Dat weet ik voor een feit want ik zit daar dicht op!!
Het eenige wat jullie bereikt hebben met dit oer domme stuk is dat je door geen enkele Star Wars fan meer serieus genomen zal worden.
Je maakt jezelf belachelijk jongens!

Reageer
gravatar

Nou Charly.
Wat een inzicht van jouw kant.
Je hebt de Speld echt nog niet goed bekeken hoor. Dat weet ik voor een feit want dan had je gemerkt dat het een satirische site is!!
Het eenige (sic) wat je bereikt hebt met dit oer domme (sic) reaguursel is dat je door geen enkele reacteur meer serieus genomen zal worden.