Shutterstock / file404

Man die geen ironie begrijpt is de grappigste en knapste van zijn vriendenkring

Vrienden begrijpen niet waarom Michiel nog single is

Hij heeft het maar getroffen! Michiel Streng uit Tilburg, die niet in staat is om ironische opmerkingen te herkennen, is met afstand de humoristische en knapste persoon uit zijn hele vriendenkring. Dat is in ieder geval wat zijn vrienden hem regelmatig duidelijk maken. De 33-jarige registeraccountant is maar wat trots op zijn populariteit.

“Ja, reken maar dat mijn vrienden me behoorlijk bewonderen,” vertelt Streng. “Als het er bijvoorbeeld om gaat wie het volgende rondje haalt moet ik dat altijd doen, omdat ik per slot van rekening de knapste ben.”

Ook zijn gevoel voor humor wordt door Michiels vrienden erg gewaardeerd. “Ze vragen me altijd of ik alsjeblieft op wil houden met mijn schitterende Belgenmoppen en grappen over domme blondjes, omdat die gewoon té grappig zijn. Ze zijn bang dat ze zich doodlachen.”

Zijn vrienden zijn inderdaad vol lof over de 33-jarige met een blinde vlek voor ironie: “Ja, onze Michiel, dat is echt een topgozer. Vrouwen smelten altijd weg als ze hem aan zien komen met zijn roodbruine ribfluwelen broek. Ik begrijp echt niet waarom hij nog steeds single is,” vertelt zijn maat Anton terwijl Michiel stralend meeluistert.

“Ik houd ontzettend van mijn vrienden,” verklaart Streng later. “En ik geloof dat ze dankbaar zijn dat ze tijd met mij door kunnen brengen. Elke keer als ik ze een nuttig stukje advies meegeef, zeggen ze me dat ze niet zouden weten hoe ze zich zonder mij zouden redden.”

Dit artikel verscheen eerder op Der Postillon


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Er ligt een heel dunne scheidslijn tussen ironie en sarcasme. Ik poog vaak precies op die scheidslijn te balanceren. Als dit eens een keertje net niet lukt heb ik gelukkig de realiteit als vangnet. Aldus Streng over 15 jaar.

Reageer
gravatar

Een spraakmakende intellectueel die ironie noch sarcasme kan herkennen en toepassen is Sheldon Cooper. Op werkdagen toont hij bij (Veronica) in eindeloze herhalingen waarin intellect niet noodzakelijk sociale intelligentie en geestelijke wendbaarheid veronderstelt. Sheldon is natuurlijk gemodelleerd naar bestaande (arche-)typen die ook in De Speld figureren. En Wiemersma: ik ervaar jouw bijdragen overwegend als goed beteugelde en -gedoseerde ironie. (Voor zover mijn mening er toe doet.)

gravatar

Of was het Eindhoven?
Sinds de komst van de wietpas in Brabant is het alleen toegestaan om wiet te verkopen aan Nederlanders met een wietpas, die geregistreerd staan op een ledenlijst.

Reageer
gravatar

Dat de Duitsers plots opmerkzaam gedrag zijn gaan vertonen in een gozer uit Tilburg met de lach aan z’n kont is op zijn minst heel bijzonder. Dat belooft nog wat als zij een keer een mopje uit de mond van een Amsterdammer zullen horen, dan rollen ze al dijenkletsend allemaal om.

Reageer
gravatar

Dat verhaal van die domme blondjes enz. is gesponsord door NESCAFÉ AZERA.
Begrijpelijk dat Michiel nog single is. Hij wordt niet gesubsidieerd.
Humor is bij de mondige burger net als het scheiden van afval: de tussenresten zijn ondefinieerbaar zonder deskundig vooroverleg met de overheid.

Reageer
gravatar

Voor het eerst heb ik het aangedurfd wat afval in een van die nieuwe bakken te gooien.
Al die tijd dat ik hier woon had ik het gevoel al dat die buren aan het spieden waren in mijn afval. Of ik wel goed bij mijn verstand ben.
Die vent hierachter was altijd bezig met die bakken, dan ging hij altijd tussendoor langs mij terwijl hij daarachter aan de zijkant woont.
Dag en nacht was er geroezemoes met dat vuil.
Dit is nu een voorbeeld hoe de minste kleinigheden van de fascisten wet worden en waardoor zo’n stad als Amsterdam onleefbaar werd.

gravatar

Zoals u misschien wel weet wilde Hitler blond haar en blauwe ogen, dus domme blondjes die net doet alsof ze er niet bij kunnen, dat is niet genoeg! Ze moeten toegeven dat ze fascisten zijn en eerst geneukt worden door een asielgerechtigde onder de kerstboom. Met NESCAFÉ AZERA.

Veilig Plassen Nederland (VPN) in samenwerking met Antiracisme Nederland.

gravatar

Het nachtelijke gemoffel met het afval heeft inmiddels tot vragen in de Zeeuwse gemeenteraad geleid. Ze vertrouwen de motieven niet.

gravatar

Ja ik weet ook wel hoe domme blondjes eruitzien. Zo ben ik vaker tussen strijdende partijen gekomen.
Een naar Nederland gevluchte verzetsman begon eens over iemand die ik noemde die blijkbaar zo’n leuke ‘blonde’ vriendin van hem op straat achter had gelaten met een kind. Hij kende beide, de mannelijke helft zou van de tegengestelde richting zijn geweest en uit dezelfde streek onder valse voorwendsels hier binnen zijn gekomen als vluchteling. Ik kende ze allebei heel vaag. Ik was bijna medeplichtig aan massamoord. Eerder regel dan uitzondering toen ik wat verder keek.

gravatar

Ik vind die regelmatige bijdragers in dit forum altijd van die ongelofelijk inspirerende stukjes schrijven. Waar zouden we zijn zonder vraagtekens bij krom Nederlands bijvoorbeeld?

Reageer
gravatar

rood bruin rib fluweel broek gewon niet cool en dan zeker ook niet laag dude in wat voor scene zit jij ? !

laterz ga nu ff chille met me matties