Dit zijn de beste botervervangers

Boter en margarine zijn handige producten om beleg aan je brood te laten plakken, maar het is niet heel gezond. Wij zetten een aantal goede vervangers van boter op een rij.

Pritt
Ideaal voor hagelslag en vlokken. En makkelijk mee te nemen. Een paar keer goed rollen met je Prittstift en je hoeft je geen zorgen meer te maken dat alle hagelslag tussen je boterhammen uit op je bord rolt.

Nietmachine
Geschikt voor alle typen beleg. Nietmachine of tacker, beide effectief. Spannend alternatief voor onderweg: je kunt ook je plakje kaas en boterham perforeren en bewaren in een multomap.

Dubbelzijdig plakband
Plakband heet niet voor niets plakband, het plakt. Dubbelzijdig plakband plakt zowel aan de boterham als aan de plak kaas, en zo valt die er niet meer van af.

Duct tape
Er is niets dat je niet kunt ducttapen, dus ook je boterhammen en beleg kun je prima bij elkaar houden met de koning onder de tapes. Duct tape is bovendien waterdicht, dan wordt je boterham ook niet nat.

Solderen of lassen
Tip: zorg wel voor goede bescherming. Smeer je brood bij voorkeur in de garage.

Spanbanden
Gebruik ze voor je aanhanger, voor het vervoeren van grote kasten, maar zeker ook voor je boterham. Je kunt ze zo strak aantrekken als je zelf wilt.

Wasknijpers
Ook handig: als je plakje kaas nat is kun je ‘m eerst laten drogen. Voor hagelslag is het minder handig, dan heb je ontzettend veel knijpers nodig.

Tiewraps
Voor eenmalig gebruik zijn tiewraps ontzettend handig. Je kunt ze strak aantrekken en je krijgt ze niet zomaar kapot. Als je slim bent neem je een volle zak mee naar de lunchtafel.

Een tweede persoon die het even vasthoudt
Je kunt niet alles alleen, ook lunchen niet. Een tweede persoon aan tafel kan de kaas en je boterham bij elkaar houden met zijn handen, terwijl jij je bezig houdt met het opeten.

Naaien
Een van de snelste alternatieven. Met een klosje garen en een goed werkende naaimachine heb je je boterhammen al in 15 seconden aan elkaar genaaid. Knappe plak kaas die daar nog onderuit komt.

Spijkerpistool
Timmeren kost veel tijd en is arbeidsintensief. Zeker als je veel boterhammen wil eten is een goed spijkerpistool veel handiger dan een hamer.

Bankschroef
Boterhammetje, beleg, nog een boterhammetje, even de bankschroef aandraaien en klaar is Kees!

Klittenband
Misschien wat kinderachtig, maar zeker voor mensen die niet heel handig zijn biedt klitteband uitkomst.

Antislipmat
Als je niet wil dat de boterhammen en het beleg ten opzichte van elkaar gaan schuiven, leg er dan gewoon een antislipmat tussen joh.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als rasechte Nederlander prak je het toch gewoon aan elkaar?
Kun je het gelijk ook met een vork naar binnen scheppen.
Eventueel met een schepje jus eroverheen en die dan indammen, toedekken en dan de jus erdoor prakken.

Reageer