Waarom het tijd is voor een Sinterklaasdiscussie #dagsinterklaasje

Hoe lang laten we ons nog de les lezen door een elitaire fatsoensrakker?

We moeten het even hebben over Sinterklaas, de man die ons elk jaar met een opgeheven vingertje vertelt hoe we ons moeten gedragen. Hoe lang laten we ons nog de les lezen door een elitaire fatsoensrakker?


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hmf. Waarom is het altijd mijn broertje Klaas die afgezeikt wordt in de media? Ik wil ook wel eens aandacht! Hij wordt ook altijd voorgetrokken! Is dit omdat ik op de Noordpool woon? Ik vind het ronduit discriminerend! Van mij mogen ze dat hele feest vergeten.

Reageer
gravatar

Sorry Santa, maar dit is een binnenlandse aangelegenheid. Niet in Nederland wonenden zijn niet bevoegd zich in deze interne aangelegenheid te mengen.

gravatar

Liefde van een katholieke priester? Daar heeft men o.a. in Ierland de buik van vol. Zelfs het Vaticaan begint zich hiervan te distantiëren. Hier voert de Sint cultus m.i. een commercieel achterhoedegevecht: want vóór 05-12-2030 wordt dit ‘koopfeest’ met bedenkelijke SM-trekjes op bevel van Brussel afgeschaft en vervangen door Black Friday met het betere gooi- en smijtwerk,

gravatar

Het is dat grote dikke boek, dat hij altijd bij zich draagt. Wat hij opschrijft, dat zal wel. Als hij daar mee gaat meppen, zoek dan maar een of andere hoek.

Reageer
gravatar

Hoewel het nu lijkt dat het huidige Sinterklaasfeest omgeven is door controverses, zijn er nog weinigen die weten dat het ontaardt is uit een veel donkerder periode van onze vaderlandsche geschiedenis. Uit het liedje Sinterklaas, goedheiligman, trek uwe beste tabberd an, komen ook de volgende zinsneden voor: Daar appelen van granaten, Die rollen door de straten, wordt een duidelijke verwijzing gemaakt naar het gebruik van geweld. Ook Daar wordt tegen de deur geschopt, Geef ’em van katoentje of Gooi wat in mijn schoentje (die granaat dus) herinneren aan deze periode. ‘Goedheiligman’ is uiteraard een eufemisme voor krijgsheer. Zijn knechtenleger bestond uit geronselde huurlingen die de opdracht kregen iedere vorm van carnavalesk gedrag de kop in te drukken. Plunderingen waren heel normaal en werden lijdzaam geduld. Daar waren die zakken voor. Kinderen liet hij verdrinken: https://tinyurl.com/y9u2sq62

Reageer