jvl / Flickr.com

Dronken Eerste Kamerleden stelen vlag uit Tweede Kamer

Rivaliteit dateert al van 1848

Direct na de plaatsing van de Nederlandse vlag in de Tweede Kamer is hij al gestolen. Dronken Eerste Kamerleden hebben het symbool dinsdagmiddag weggehaald uit de plenaire zaal.

Lallend liepen de senatoren met de vlag naar de overkant van het Binnenhof. De rivaliteit tussen beide Kamers der Staten-Generaal dateert al van 1848. In dat jaar ontvreemdden drie eerstejaarssenatoren het portret van koning Willem I, een schilderij dat inmiddels al bijna 170 jaar een prominente plek heeft in de vergaderzaal van de Eerste Kamer.

In 2007 stalen Tweede Kamerleden de fractie van de Lijst Pim Fortuyn uit de Senaat. Op het Binnenhof vraagt iedereen zich af hoe hun wraak er dit keer uit zal zien.

Het monumentale werk 100 jaar De Speld Deel I is nu verkrijgbaar, bestel het hier.
9 van de 10 tandartsen raden dit boek aan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De Eerste Kamer heeft in het verleden zelfs de gehele Tweede Kamer gestolen. Vroeger zaten immers de leden van de Tweede Kamer op die groene stoeltjes!

Reageer
gravatar

Tjezus! Wat een feuten zijn dat toch daar in de eerste en tweede kamer. Wij weten pas wat ontgroenen is!

Vindicat (R): vanaf volgend studiejaar dansen wij de polka op de hoofden van feuten!

Reageer
gravatar

Meneer Speckneck, aangezien u zich uiterst onrespectvol over de Nederlandse vlag uitspreekt, royeer ik u hierbij voor het leven.
Ongelooflijke knor die je daar bent.

gravatar

Ik krijg een beetje het gevoel dat dit wel eens nepnieuws (#fakenews) zou kunnen zijn.
Zou dit betekenen dat ook speld.nl gevoelig blijkt te zijn voor gevaarlijke buitenlandse machten die onze parlementaire demoncratie d.m.v. verspreiding van nepnieuws denken te kunnen ondermijnen?

Reageer
gravatar

Dames en heren, wat een consternatie daar in de andere kamer. Voordat men er 3 bussen afhuurt om ons hier te verrassen met een bezoek, zou ik de dames en heren aanraden zich binnen de eigen gelederen te oriënteren. Zijn de heren Hiddema en Baudet niet aan het stoeien met een motie? Hiddema is kien genoeg wat extra argumentatie te verzamelen, voor achter de hand.

En wie is die knul die nu al dagen achtereen het pluche aan het poetsen is? Op gegeven moment heeft zo’n jongen door dat dat vlotter wil met een doekje dan met je tandenborstel.
Hoe dan ook, ze moeten eens beter op hun kroonjuwelen passen.

Reageer
gravatar

Oorzaak en gevolg die altijd tweedimensionaal worden berekend manifesteren zich daarom min of meer gelijktijdig. Terwijl iedereen zich, voor de kredietcrisis van 2009, zorgen begon te maken over het gevaar van Geert Wilders voor de democratie, waren de stemmen ook van GroenLinks in het algemeen voor afschaffen van de Eerste Kamer die haar moet op haar integriteit controleren. Femke Halsema stapte op als lid van de Tweede Kamer in 2011.

Reageer