Olha K - Shutterstock.com

Cryptische boodschap Turkse fabrieksmedewerkers nog niet ontrafeld

Turkse werknemers van een kledingfabriek naaiden de afgelopen tijd een boodschap in kleding. Met verschillende symbolen vragen ze aandacht voor iets dat ons nog onduidelijk is. De boodschap werd als eerst gesignaleerd in kleding van de winkel Zara, maar blijkt nu veel verder verspreid.

“We hebben nog geen idee wat ze hiermee bedoelen,” vertelt een man in een gekrompen trui.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

“Gekrompen trui”? Wat is dat nou weer voor seksisme? Had dat er ook gestaan als het een vrouw was? Dat die geen gekrompen truien dragen is echt totaal geen excuus!

Reageer
gravatar

Ik hoop dat het eerste symbool niet de temperatuur in graden Celcius op de werkplek betekent, want ik ben dat symbool ook wel eens met 60 graden erop tegengekomen. En is dat derde symbool niet hoe hun naaimachines eruit zien?

Reageer
gravatar

Dit is een serieuze roep om hulp, vrij vertaald:

Ik ben dertig regenseizoenen oud en voel me gevangen hier. Ik voel me onder druk gezet alsof ze me willen vernietigen om me daarna in een kist te stoppen. Hun plan is dan een boompje op me te planten zodat ik 100% katoen wordt.

Reageer
gravatar

Wassen op 30°c,verboden bleken, stijken op lage temperatuur, geen bloedgroep O, drogen? ja, 100%Jerry… Maar dan in ‘t Turks.