Shutterstock/Alice Nerr

Duikers in Caribisch gebied vinden wrak van 16e-eeuwse pannenkoekenboot

Schip beschikte over 3 masten, 24 kanonnen en een ruim vol fruithagel

Duikers in het Caribisch gebied deden onlangs een bijzondere vondst. Voor de kust van Trinidad werd een wrak van een pannenkoekenboot gevonden. Het gaat om een Spaans pannenkoekengaljoen uit de zestiende eeuw.

“Aan boord zijn de lichamen gevonden van Spaanse legerofficieren en leden van de hoge geestelijkheid”, vertelt maritiem archeoloog Roberto del Bosque. “Vermoedelijk was er net een personeelsuitje van de Spaanse Kroon aan de gang toen het schip werd overvallen door een tropische storm. Dat moet vrij plotseling gebeurd zijn, want de ouders hebben niet eens de tijd gehad om hun kinderen uit de ballenbak te halen.”

Het schip beschikte over 3 masten, 24 kanonnen en een ruim vol fruithagel. Volgens kenners gaat het om een van de meest bijzondere pannenkoekenbootwrakken die ooit gevonden zijn. Del Bosque: “Het enige waarmee je deze vondst kan vergelijken is de Duitse pannenkoeken-U-boot die in 1942 voor de kust van Noorwegen werd getorpedeerd.”

 

Op 1 november komt 100 jaar De Speld Deel I uit, reserveer nu alvast een exemplaar.
9 van de 10 tandartsen raden dit boek aan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Bijzonder om een onderzeeër te torpederen. Waren ze misschien naar boven gekomen toen het brandalarm afging omdat ze vergeten waren de afzuigkap aan te zetten?

Reageer
gravatar

En “Hijo de Pita” is Spaans voor Tijdelijk Zwarte Piet op vrijwilligersbasis en “Hijo de Puta” voor Zwarte Piet op betaald ministerieel niveau. Recent vooral gangbaar in Catalonië.