Youtube.com / Ziggo Sport

Max Verstappen: ‘Dat racetalent heb ik van mijn moeder’

'Met een andere moeder weet ik niet wat er van mij geworden was'

Na zijn overwinning in Mexico mag het duidelijk zijn dat Max Verstappen een uitzonderlijk talent heeft voor racen. Maar dat talent komt niet uit het niets, vertelt hij in een interview met het AD: “Racen is mij met de paplepel ingegoten. Door mijn moeder.”

“Mijn vader heeft ook een rijbewijs, maar dat racetalent heb ik echt van mijn moeder”, vertelt de jonge coureur. “Zij heeft jarenlang op het hoogste niveau gekart. Racen zit dus echt in de familie, en via mijn moeder is dat op mij overgedragen. Daar ben ik haar heel dankbaar voor. Als ik een andere moeder had gehad, weet ik niet wat er van mij geworden was.”

Toch wil Max Verstappen ook aandacht voor de rol van zijn vader in zijn opvoeding: “Natuurlijk, ik leef nu voor Formule 1. Maar mijn vader leert me dat ook andere dingen belangrijk zijn, zoals mensen verrot schelden op het internet. Bovendien leeft hij heel erg mee met mijn prestaties, dan gaat ‘ie me allemaal tips geven en zo. Dat vind ik wel lief. Maar ik wil toch nog even benadrukken dat ik het talent wel echt van mijn moeder heb.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Grappig dat dit geen grap is. Dr moeder van max heet daadwerkelijk Sophie Kumpen, ook Sophie-Marie Kumpen (1975) . Ze is een Belgisch karter.

Na een succesvolle carrière in karting waar ze onder haar tegenstanders Giancarlo Fisichella en Jarno Trulli telde, begon ze in 2013 als autocoureur in de Formido Swift Cup.

Reageer
gravatar

Ik kan me herinneren dat vader Verstappen ook een tijdje actief was in de Formule 1. Hij mocht toch de kapotte wagens in de grindbak parkeren?

Reageer
gravatar

Dat klopt, maar in de tijd van vader Verstappen golden er nog andere regels in de Formule 1. Je had toen A-, B-, en C-coureurs. Die laatste categorie had inderdaad een pasje voor de grindbak, een soort van Valet Parking, maar dan anders.