Alexander Gold / Shutterstock.com

Man speelt 27 potjes patience in lucide droom

'Als de mogelijkheden eindeloos zijn heeft niks nog echt betekenis'

Omdat Ruben lucide kan dromen, heeft hij de volledige controle over wat hij ‘s nachts tijdens zijn slaap beleeft. De afgelopen nacht speelde Ruben in zijn lucide droom maar liefst 27 potjes patience.

“Vroeger gebruikte ik mijn lucide dromen nog weleens om te vliegen als een vogel, maar het is echt bizar hoe snel dat gaat vervelen”, vertelt Ruben over zijn droom-avonturen. “Hetzelfde geldt voor seks met beroemdheden. Voordat ik lucide kon dromen keek ik daar echt naar uit, maar als je het eenmaal kan is de lol er snel vanaf.”

Daarom bleef Ruben in zijn lucide dromen steeds vaker thuis. “Als de mogelijkheden eindeloos zijn heeft niks nog echt betekenis. In het begin droomde ik vaak dat ik daar erg ongelukkig van werd. Dan zat ik een beetje om me heen te kijken, te wachten tot ik wakker werd. Dan duren de nachten lang hoor, kan ik je vertellen.”

Uiteindelijk vond Ruben zijn heil in het spelen van potjes patience op zijn computer: “Het is niet echt leuk of spannend, maar het is ontzettend verslavend. Als ik eenmaal begin kan ik niet meer stoppen. Vannacht heb ik 27 potjes achter elkaar gespeeld, dan word ik helemaal afgepeigerd wakker.”

Zijn lucide droomvrienden waarschuwen Ruben dan ook voor de gevaren van zijn patienceverslaving: “Ze zeggen dat ik mijn tijd verdoe en ze vrezen dat ik op den duur de realiteit en mijn dromen niet meer uit elkaar kan houden. Dat was wel confronterend. Daarom heb ik laatst in mijn droom gereageerd op een vacature voor nachtbewaker van een magazijn. Ik heb vannacht een sollicitatiegesprek, dus ik ga vroeg naar bed. Dan kan ik me nog even inlezen.”

 

Op 1 november komt 100 jaar De Speld Deel I uit, reserveer nu alvast een exemplaar.
9 van de 10 tandartsen raden dit boek aan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik heb wel eens gedroomd dat ik met meneer Wilders van de PVV op een zonnige dag een wandeling in de duinen bij Scheveningen maakte.

Het kwam heel echt over maar ik besefte toch dat het een droom was.

Was het maar echt zo. 😉

Corrie.

Reageer