Youtube / FORMULA 1

F1-organisatie legt Verstappen boete op voor rechts inhalen

‘Het staat gewoon op beeld’

De FIA blijft achter zijn besluit staan om Max Verstappen te straffen voor zijn inhaalactie van gisteren. “Rechts inhalen is gewoon gevaarlijk.”

Behalve de tijdstraf krijgt Verstappen ook een boete van 230 euro. “Het staat gewoon op beeld en we moeten een duidelijk signaal afgeven. Als je links rijdt zie je het gewoon niet aankomen als er opeens iemand als een gek rechts inhaalt. Dat is levensgevaarlijk,” aldus F1-baas Chase Carey.

Naast de boete voor het rechts inhalen heeft Verstappen een boete van 350 euro in de bus gekregen voor het beledigen van een official.

 

Op 1 november komt 100 jaar De Speld Deel I uit, reserveer nu alvast een exemplaar.
9 van de 10 tandartsen raden dit boek aan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hoezo ze hebben toch ok spiegels en ze rijden niet op de openbare weg rechts of links wat maakt het uit zijn we nu ant racen of nie zal er ok nog effe knipperlampen op de F1 wagens zetten kan de gene die voor je zit effe an de kant gaan kun je er normaal voorbij gaan wordt ok steeds gekker

Reageer
gravatar

Ik dacht dat je met races links en rechts mag inhalen en als je niemand raakt dat toch mag. En niet zo als magnisson bij wherline deed die er geen straf voor kreeg. Mongolen zijn ook mensen die in mogolie wonen of had hij Finnen moeten zeggen.

Reageer
gravatar

Volgens een oude F1-regel mag op het Westelijk halfrond uitsluitend links worden ingehaald. Op het Oostelijk halfrond, waar ook Nederland en Mongolië liggen, is de regel omgekeerd, daar mag alleen maar rechts worden gepasseerd. Voor het Noordelijk halfrond, waar zowel de Verenigde Staten als Nederland en Mongolië zijn gesitueerd, gelden aangepaste regels. Ik hoop dat ik u met deze informatie iets wijzer heb gemaakt.

gravatar

Het wordt tijd dat het F1-monopolie zich eens duidelijk uitspreekt over de conflicterende verkeersregels in Engeland en Europa. Links rijden, rechts inhalen of rechts rijden en links inhalen, al was het alleen maar om Max eens een eerlijke kans te geven Hamilton en Vettel in te halen over rechts.