4kclips / Shutterstock.com

17 miljoen ministers op Zorg: werkt dat?

8,5 miljoen ministers vinden van niet

Het is een opvallende keuze van het nieuwe kabinet: er komt niet één minister van Volksgezondheid, maar 17 miljoen. Het takenpakket was te zwaar voor één persoon, stellen de coalitiepartners. Maar zal er geen wrijving ontstaan tussen de verschillende bewindspersonen?

Beoogd minister Veronique van de Sande (Volksgezondheid) heeft twijfels bij het gedeelde ministerschap: “17 miljoen ministers op één ministerie heeft natuurlijk voordelen, zoals gedeelde verantwoordelijkheid, maar er zijn ook nadelen. Waar vergader je bijvoorbeeld? Wie neemt de onderhandelingen met de farma-industrie voor zijn rekening? En wie gaat al die andere ministeries leiden? Daar moet je van tevoren duidelijke afspraken over maken.”

Dirk-Jan de Raaf uit Deventer is een van de mensen die genoemd wordt voor een post op Volksgezondheid, maar ook zijn vrouw en zus zouden in aanmerking komen. Hij ziet geen probleem met meerdere kapiteins op één schip: “Als je niet kunt samenwerken, ben je niet geschikt. Aan ego’s heb je niks in die positie.”

De Raaf plaatst overigens grote vraagtekens bij zijn eigen kandidatuur: “Het is een gotspe. Ik heb geen enkele affiniteit met zorg, laat staan ervaring. Het zou veel logischer zijn om 17 miljoen vakmensen op dat ministerie te zetten.”

Naast de 17 miljoen ministers komt er ook nog een staatssecretaris op het ministerie. Insiders noemen Paul Blokhuis van de ChristenUnie.

 

Op 1 november komt 100 jaar De Speld Deel I uit, reserveer nu alvast een exemplaar.
9 van de 10 tandartsen raden dit boek aan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Mijn grootste ambitie heeft altijd bij Volksgezondheid gelegen. Iedereen heeft het recht even ziek te zijn. We moeten onze verantwoordelijkheid zien en garanties bieden. Verschillen naar inkomen dienen wel te bestaan. Dat is veel beter voor de concurrentie. Wie de beste verzekering kan betalen, krijgt daarvoor vanzelf het meest terug.

VPN

Reageer
gravatar

Met een Ministersalaris is het in elk geval niet lastig meer om de zorgpremie te betalen en het aantal uitkeringen kan ook omlaag.
Ik zeg win-win.

gravatar

Volgens Corrie die er hier altijd naast zit, doet haar Geert W. dat waarschijnlijk veel sneller.

Hij schijnt immers te weten wat Gansch ‘t Volk wil en niet alleen op het gebied van Zorg. Hoe Geert W. het voor elkaar krijgt weet ik niet, want het treedt alleen vóór verkiezingen een tiental keren op voor zorgvuldig geselecteerd en gefouilleerd publiek.

Ik vrees eerlijk gezegd dat in feite het volk hem een zorg zal wezen.

gravatar

Welnee, allang geen 17 miljoen meer; tijdens de laatste groepswedstrijden bleven alleen de KNVB (capo di tutti capi) , Dick en Ruud nog geloven in een goede afloop (c.q. een bonus en een dikke vertrekpremie). Maar Arjen Robben had een glorieuzer afscheid verdiend. Gelukkig had die al een eigen spaarpotje.

gravatar

de enige plek waar 17 miljoen mensen kunnen vergaderen is het malieveld in Den Haag denk ik. En om je boodschap duidelijk te maken zou je het op een groot bord kunnen zetten met 1 goede zin

Reageer