Dmytro Zinkevych / Shutterstock.com

Josine (46) geeft mensen altijd feedback voor hun verjaardag

'Het is voor jou ook leuker als je verjaardag een beetje goed bezocht is'

Wie Josine uitnodigt om een verjaardag, hoeft niet benieuwd te zijn naar het cadeau. De 46-jarige Utrechtse geeft de jarigen namelijk altijd een paar punten feedback cadeau.

“Allereerst van harte natuurlijk”, zegt Josine, “maar misschien wel goed voor een volgende keer om je verjaardagsfeestje niet op een donderdagavond te geven. Veel mensen moeten morgen werken. Het is voor jou ook leuker als je verjaardag een beetje goed bezocht is.”

De jarige Sabine probeert haar teleurstelling te onderdrukken. “Vorig jaar kreeg ik ook al feedback. Of nou ja, toen zei ze dat ik sympathieker zou over komen als ik me wat minder ondankbaar opstel, dus het is ook weer niet helemaal hetzelfde.”

Josine begrijpt niet dat anderen nog met 10 euro iTunes-tegoed aankomen. “Dat is toch onpersoonlijk. Hartstikke materialistisch ook, maar goed dat heb ik Sabine twee jaar geleden al verteld. Feedback is mijn cadeau, wat ze er vervolgens mee doet is aan haar.”

 

Op 1 november komt 100 jaar De Speld Deel I uit, reserveer nu alvast een exemplaar.
9 van de 10 tandartsen raden dit boek aan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Philips (juist ja; die uit Eindhoven) had in een vorige eeuw een stereo-systeem dat motional feedback heette. Alleen techneuten begrepen hoe die ‘feedback’ werkte. Zo werkt ook De Speld: de redactie gooit af en toe een kluif in de kennel, alle honden vechten er om en de redactie kiest selectief de bijdragen voor publicatie. Een deel van de Speld-lezers herkent de dubbele bodem en de rest roept maar wat, voor de vuist weg. In de jaren ’80 heette die techniek: “We gooien het in de groep”. De reacties zijn soms erg verwarrend, maar altijd therapeutisch werkend. Vgl.de dienstplicht: “Zelfhulp, kameradenhulp”.

Reageer
gravatar

Ik zeg mensen op hun verjaardag vaak dat ze hun leeftijd moeten resetten. De respons valt me erg tegen. Ik snap dat niet. Wie wil er nou niet twee jaar jonger zijn?

Reageer
gravatar

Helaas weigerde de moderator het eerste deel, zodat u niks begreep van mijn vorige reactie. Dus even anders geformuleerd:

Ik heb geen gelukkige relatie met feedback.
Als kind kreeg ik te weinig te eten (feed) van mijn ouders die afkomstig zijn van verarmde Engelse adel. Daardoor werd ik zo broodmager als een heel dun sneetje.

gravatar

Het toeval wil dat ik zelf donderdag aanstaande jarig ben. maar in plaats van het donderdag te vieren, vier ik het helemaal niet. Ik vier nooit mijn verjaardag.

Natuurlijk is het wel fijn voor de mensen om mij heen dat ik er ben en ook dat ik ouder wordt, hoewel dat een natuurlijk proces is.

Vier elke dag het feest van het leven zeg ik altijd. Dat is mijn positieve boodschap aan iedereen die dit of komend jaar jarig is. Dat is mijn cadeautje aan jullie allemaal. Ook voor Josine.

Reageer
gravatar

Van harte gefeliciteerd met uw aanstaande verjaardag Mr. Wiemersma!
Ik wil U graag fêteren op een lidmaatschap van 55+! Zie http://www.55plus.nl en gebruik als kortingscode ikkenhenkkrol.
Daarnaast krijgt u ook een lidmaatschap van omroep Max. http://www.omroepmax.nl. Tevens bent u dan gelijk uitgenodigd voor Heel Budel Bakt! Dit is een unieke spinoff van het razend populaire Heel Holland Bakt!