Daniel Case / Wikimedia Commons

Ierse drankschappen geplunderd in voorbereidingen op orkaan Ophelia

Ierse burgers zijn nog altijd naarstig op zoek naar bier

In Ierland zijn gisteravond duizenden drankschappen geplunderd, vanwege de naderende Orkaan Ophelia. Ierse burgers zijn nog altijd naarstig op zoek naar bier.

“Veel mensen hebben naast het net gevist en staan nu te bedelen voor de ingang van drankwinkels,” vertelt Gerry Harte, lid van Corks noodhulpteam. “Supermarkteigenaren vertellen klanten dat het geen zin heeft om de weg op te gaan naar hun filialen. Alle alcoholische dranken zijn namelijk uitverkocht, er zijn alleen nog maar flessen frisdrank en nutteloze flesjes water.” Het is nog niet bekend of de supermarkten en slijterijen de schappen zullen bijvullen voor de orkaan het land raakt, maar het ziet er naar uit dat veel mensen zullen stranden tijdens de storm.

“Ik dacht vanochtend nog een paar kratjes mee te nemen, maar toen ik bij de buurtsupermarkt aankwam was de hele dranksectie leeg. Ik zag mensen huilen en anderen mensen om blikjes vragen,” vertelt een man die heeft misgegrepen. “Er is natuurlijk ook weer nergens een noodvoorraad beschikbaar. Typisch voor onze overheid, we zijn nooit voorbereid op dit soort dingen.”

Ook kroegen in een groot deel van het land hebben inmiddels bevestigd zonder bier, wijn en sterke drank te zitten, dankzij de overmaat aan paniekerige Ieren die zich voorbereiden op de ergste storm in 50 jaar.

“We hebben het voor elkaar gekregen om een krat van een buurman over te nemen. Hopelijk is dat genoeg voor ons vieren tot de storm is overgewaaid,” vertelt David Mackey, vader van twee. “Ik heb het erg te doen met die arme mensen die aan hun lot worden overgelaten zonder alcohol. Mijn gebeden gaan naar hen uit.”

Vrachtwagens met noodvoorraden Guinness worden morgen verwacht in de meest getroffen gebieden van het land.

Dit artikel verscheen eerder op Waterford Whispers News.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Metershoog schuim? Zeeschuim of schuim van “My goodness, my Guinnes”? Maar hoe kan dat? Angelsaksische en Keltische bieren slaan toch altijd direct dood in het glas?

gravatar

Huh? Ieren die schappen plunderen? Ierland is toch niet een of ander Caraïbisch land? Daar zijn ze het gewoon om te plunderen wanneer er zich een ramp voordoet.

Volgens mij heeft het met etnische identiteit te maken.

Corrie.

Reageer
gravatar

For our Irish native speakers a translation:
Irish Fellowship of the beer plundered in preparations for hurricane Ophelia

In Ireland are thousands of fellowship of the beer plundered. from raod the apporaching hurricane Ophelia. Leprechauns are always hastily on search for beer.

“Many people have fished next to the net and are begging for beer” tells Gerry Hard, member of Corks need help team. “Super market owners tell customers that is has no sin to get on the road to their fillials. All beverages are soldout, except useless water.” It is unkown if the supermarkets and snipers will fill the rows before the hurricane gets a tourist visa, but it sees there that many people visit the beach during the storm.

Cargo trucks with emergency storages Guinness Book of Records will be expected tomorrow in the most hit areas of the country.

Reageer
gravatar

Zie steeds vaker vertaling van lolligheden hier.
Lijkt Nu.nl wel, en eigenlijk ook gewoon NOS.nl.

Redactie ingekrompen, of aan het eind van de fantasie?

Met dank aan Waterford Whispers.

Reageer
gravatar

Het ziet er naar uit dat de drankschappen nog volledig intact zijn en dat de drankvoorraad geplunderd is. Maar ik kan het mis hebben natuurlijk. Ik ben nog dronken van gisteren.

Reageer