stockce / Shutterstock.com

Geboren worden, wat voor impact heeft dat op je leven? 

We spraken drie mensen die het meemaakten

Steeds meer mensen worden geboren. Iedereen heeft wel iemand in zijn omgeving die het heeft meegemaakt. Maar wat voor invloed heeft het eigenlijk op je leven? We spraken drie mensen die het overkwam. “Je moet het toch een beetje een plek geven.”

Anneke (27) werd zevenentwintig jaar geleden geboren. Volgens de directiesecretaresse is het moeilijk om invloed van de gebeurtenis te overschatten. “Het klinkt misschien een beetje sentimenteel, maar als ik niet geboren was, dan had ik hier nu niet gezeten.”

Ruben (0) maakte kort geleden nog een geboorte mee. Voor hem is het een van de meest bijzondere dingen uit zijn leven: “Nou ja, we moeten ook niet overdrijven. Ik vind kleuren bijvoorbeeld ook heel bijzonder, en die keer dat mijn moeder plotseling verdwenen was en daarna opeens weer terugkeerde en ‘kiekeboe’ zei. Maar goed, geboren worden staat daar wel ergens tussen ja.”

Niet iedereen is vol lof over zijn geboorte. “Van mij had het niet gehoeven”, zegt Rinus (62). “De geboorte kan er nog mee door, maar het brengt ook zoveel gedoe met zich mee. Ik word eigenlijk de afgelopen 62 jaar non-stop geconfronteerd met de gevolgen van geboren worden. Heel vermoeiend.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hoe komt het dat Anneke, Ruben en Rinus (en vele anderen) geboren zijn? Daar ben ik wel benieuwd naar want ik heb het nog nooit meegemaakt.
Redactie ….. kunnen jullie hier meer uitleg over geven?

Reageer
gravatar

Ik vind zelf dat veel te weinig aandacht besteed wordt aan het feit dat geboorte doodsoorzaak nummer 1 is. Het kan even duren, maar vroeg of laat ga je er aan dood! Daar moet iets aan gedaan worden. Collecteren ofzo.

Reageer
gravatar

Ja het moet apart zijn om geboren te worden.
Iedereen heeft het over leven en dood. Maar daarin ligt de tegenstelling niet. Het is: geboorte en dood.

Reageer
gravatar

Heel simpel blij dat ik geboren ben met als zijn leuke en nare dingen in het leven een gevuld rugzakje krijgt iedereen ,
Met allemaal spannende dingen. HEERLIJK leef je leven.

Reageer
gravatar

Helaas heeft ‘het geboren worden’, de geboorte dus, voor sommigen onder ons idd dramatische gevolgen bijvoorbeeld als gevolg van zuurstoftekort. Deze bijdrage in de speld is daarmee – wat mij betreft – gediskwalificeerd. Eenvoudigweg niet goed over nagedacht en veelal pijnlijk voor ouders (en kinderen) die dit overkomen is.

Reageer
gravatar

Naarmate online-discussies langer worden, nadert de waarschijnlijkheid van een vergelijking met religie of Jezus tot één.