Studio De Speld

Ethische bezwaren met succes verwijderd uit DNA

'Veel mensen maken zich er zorgen over, maar binnenkort niet meer'

Chinese wetenschappers hebben een techniek ontwikkeld waarmee het mogelijk wordt om ethische bezwaren uit het DNA te knippen. Veel mensen maken zich er terecht zorgen over. Maar binnenkort waarschijnlijk niet meer.

De wetenschappers hebben met succes de morele genen in het DNA gelokaliseerd. “Hierdoor is het een kleine stap om onze ethische bezwaren te manipuleren”, vertelt wetenschapsjournalist Gregor Tiano. “De eerste proeven met konijnen waren bemoedigend. Met een kleine ingreep in het DNA veranderden ze in gewetenloze dieren.”

“Misschien dat sommige mensen daar ethische bezwaren bij hebben”, vervolgt Tiano. “Maar ik denk dat het zo zal gaan zoals met alle technologische veranderingen. In het begin vinden mensen het eng, maar als het eenmaal zover is heeft niemand er nog problemen mee.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Goed en kwaad liggen besloten in het concept van de tijd. De tijd gaat niet automatisch vooruit. Wat vandaag een waarheid is, is morgen een leugen.

Reageer
gravatar

U heeft gelijk.
Had u gisteren, naar waarheid, gezegd “vandaag is het zondag 15 oktober” dan zou diezelfde uitspraak vandaag een leugen zijn, want het is maandag 16 oktober.