De Speld

Freek holt altijd de trein uit zodat hij als eerste stil kan staan op de roltrap

'Ik spreid mijn bewegingsloosheid graag over de gehele linie uit'

Als de treindeuren opengaan sprint Freek naar buiten: hij wil per se als eerste stilstaan op de roltrap. “Ik vind het gewoon heerlijk om snel bij de roltrap te zijn en me dan als een zak aardappelen naar beneden te laten voeren”, zegt de 23-jarige Eindhovenaar.

Freek vindt het daarbij fijn om zoveel mogelijk ruimte in te nemen op de roltrap. “Ik spreid mijn bewegingloosheid graag over de gehele linie uit”, zegt hij. Hij houdt dan ook het liefst beide leuningen van de roltrap vast. Maar dat lukt niet altijd: “Soms heb ik een hand nodig om op mijn telefoon te kijken terwijl ik stil sta. Ik zorg er dan echter wel voor dat ik links op de roltrap ga staan, zodat niemand gedwongen wordt de roltrap op of af te lopen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Jan, lucht het een beetje op als je er hier over praat?

Moet je het niet ook hebben over de grijze kuiven die midden voor de deur gaan staan en je de uitgang beletten omdat ze bang zijn de trein te missen? De mensen die midden op de trap stilstaan omdat ze hun paraplu wel of niet vergeten zijn? De rokers die op de volle breedte van de trap zitten? De conducteur die de meisjes die duidelijk geen eerste kaartje hebben niet aanspreekt?

Reageer
gravatar

Lijkt op scene Amsterdam CS.
Complete Intercity gedwongen zich over één roltrap te persen.

Opties
– Rennen om dat voor te zijn.
– Gelaten aansluiten.
– Mijlen omlopen op zoek naar een trap.

Reageer