Klef kaascroissantje op de fiets belangrijkste maaltijd van de dag

Essentiële maaltijd wordt vaak overgeslagen

Veel Nederlanders wagen zich er niet aan en dat terwijl het de belangrijkste maaltijd van de dag is: fietsen met in één hand een klef croissantje met kaas.

Uit recent onderzoek is gebleken dat iedere ochtend de supermarkt inrennen en met een knijptang een slap kaascroissantje in een plastic zakje stoppen, essentieel is voor een levensstijl waarin je steeds net achter de feiten aanloopt. Het zou zorgen voor de gehaaste start van je dag.

Toch vinden veel mensen het moeilijk om iedere dag met een kaascroissantje in een klam handje op de fiets te zitten. Stefan (31), verder iemand met een gezonde levensstijl, krijgt het maar niet in zijn ochtendritueel. “Ik heb iedere ochtend een heel uitgebreid ontbijt en voor ik het weet moet ik alweer op mijn werk zijn. Ik vind er gewoon de tijd niet voor.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De Nederlander begint gestadig uit te groeien boven het organisch eten te hoeven nuttigen buiten het nut 24/7 te speculeren op astrale dimensies. Tenzij het voedsel daarop gericht is en op dat vlak ligt.

Reageer
gravatar

Ik maak die dingen meestal gewoon nat en haal mijn lul derdoorheen. Vaak fantaseer ik dan over hoe een van de hangouderen bij de AH hem aangeraakt en teruggelegt heeft :$

Reageer
gravatar

Aha, Wat kan jij vreselijk dom lullen.

Laat het inhoudsvol schrijven over bejaarde, hangende penissen en “meestal natte dingen” alsjeblieft voortaan aan deskundigen over. En AH aan de consumentenbond.

gravatar

Ik bak elke avond voor het slapen gaan altijd een paar kaassoufflé’s die ik dan rustig drijvend op het frituurvet laat afkoelen voor in de ochtend. Dan hak ik, net voordat ik op de fiets stap, ze uit het gestolde frituurvet en glibbert de soufflé naar binnen onderweg naar mijn werk.

Hiermee red ik het dan meestal net tot aan de eerste koffie. Bij de koffie drink ik vaak een milkshake kiwi en eet ik bijna altijd nog een broodje ossenworst. Je moet gevarieerd eten vind ik.

Reageer
gravatar

Ik kan niet anders dan de wijze woorden van Masterchef goeroe Wiemersma onderschrijven. Ook ik word ‘s-avonds regelmatig overvallen door een pure (meervoudig verzadigde) vet- en vraatzucht. Al na een korte zapronde langs DWDD, Pauw, RTL Late Night, Discovery, National Geographic en TV5, overvalt mij de onbedwingbare behoefte aan een frikandel-speciaal met mayo, ketchup en uitjes, een druipend vette berenhap of een bamibal. Verstoken van een frituurpan, gooi ik daarom alle MONA-producten uit de diepvries in de oven en neem die ‘s morgens mee naar het werk. Het maakt mij een echte multi-tasker, autorijdend de vetschuurproducten naar binnen werken, tussendoor handsfree telefoongesprekken voeren en incidenteel de middelvinger opsteken naar mede-weggebruikers. Duitsers zouden in dit geval zeggen; “Man gönnt sich ja sonst nichts”. Mét Jumbo zeg ik: “Goed eten! Dáár houden we van”

gravatar

P.S.
Het stuur van de opoefiets, op de foto, staat scheef. Dat dit niet bemerkt wordt door de berijdster komt waarschijnlijk doordat zij (met rechts) haar gsm bedient.

gravatar

excuses, zal het even opnieuw schrijven hieronder:

Herkenbaar! Net als je nagels knippen en makeup opdoen in de trein! Een mooie Hollandse/Friese/Zeeuwse/Almere traditie!