detchana wangkheeree / Shutterstock.com

Amsterdammers krijgen xtc-pil opgestuurd voor het geval er een ADE uitbreekt

‘Je kunt er maar beter op voorbereid zijn’

Aan honderdduizenden Amsterdammers die in een straal van twintig kilometer rond de Melkweg wonen, wordt de komende weken een xtc-pilletje verstrekt. Het gaat om een voorzorgsmaatregel voor het geval er in de nabije toekomst een ADE uitbreekt in de hoofdstad.

De ontvangers wordt aangeraden om bij een ADE zo snel mogelijk een deel van het pilletje in te nemen om de kans op een kutavond te beperken. In de bijsluiter van het zipzakje wordt voorgeschreven om een kwart van het pilletje bij voorkeur een half uur voor het uitbreken van een mogelijk ADE te slikken.

Bijslikken van de overige kwartjes wordt sterk aangeraden wanneer de ramp langer aanhoudt dan vooraf gedacht. Rikkert de Zwaan, woordvoerder van de gemeente: “Je moet er niet aan denken dat er een ADE uitbreekt, maar je kunt er maar beter op voorbereid zijn.”

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat een negatieve reacties allemaal zeg! Is er dan helemaal niemand meer die van een feestje houdt in Amsterdam? Wat een saaie mensen allemaal! We zijn de hoofdstad hoor! Hier met dat pilletje, maken we er met zn allen een leuk wkend van!

Reageer
gravatar

Momentje Bant, realiseer je jezelf wel dat deze hoofdstedelingen massaal jouw regio op komen om als een ware sprinkhanenplaag de omgeving volkomen te verzieken? Probeer nog eens een beste oplossing te bedenken wil je?

gravatar

Beste oplossing misschien de pilletje in de oren te stoppen.

Die pilletjes zijn namelijk niet helemaal homeopatisch en milieuneutraal (vraag maar in Brabant).