Youtube.com / Orthopedium / Shutterstock.com / kazyavka

Erica Terpstra schrijft onthullend boek over ‘supergave kanjers’ bij VVD

Oud-politica hangt bont gekleurde was buiten

Erica Terpstra heeft een boek geschreven over haar 40 jaar bij de VVD. In het boek ‘Voorlichting loopt met u mee in de polonaise’ doet de oud-staatssecretaris onthullingen over hoe ‘waanzinnig tof’ het eraan toeging in de partij.

Terpstra knalt er meteen in. “Bij de VVD werken alleen maar toppers!!”, is te lezen op de eerste pagina van het boek. “Kanjers, stuk voor stuk!!!” De voormalig politica werkt die stellingen in de rest van haar 14 pagina’s tellende memoires uit.

Opvallend is de anekdote over Kamerleden die aangeschoten aanwezig waren bij stemmingen. “Het was zo’n gezellige club. We dronken altijd lekker een borreltje voor we de zaal in gingen. Heerlijk!! Lekker rozig, zo veel lol! Heerlijke mensen!”

De parlementaire pers smult van de openhartigheid van Terpstra. “Er staat eigenlijk niets in wat we niet al wisten”, schrijft Kustaw Bessems enthousiast in De Volkskrant. “Maar het is toch leuk om te lezen hoe Terpstra nu de bont gekleurde was buiten hangt.”

Binnen de VVD is het boek minder positief ontvangen. Halbe Zijlstra: “Hoe is dat mens hier in godsnaam terechtgekomen?”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

man, net als al die Olympische zwemmers van toen gebruikten alle VVD’ers prestatie-bevorderende middelen om betere prestaties af te leggen toendertijd

Reageer
gravatar

Ik heb het net uitgelezen. Niet heel spannend hoor.

Gaat vooral over zwemmen, eten en mijn kanjers (niet persé in die volgorde).

Enige opzienbarende misschien is het triootje met Lex en Maxi tijdems de laatste OS in een kano, maar ik ben juist mijn best aan het doen om dat beeld weer kwijt te raken.

Reageer