Wikimedia Commons / Heike Huslage-Koch / CC BY-SA 4.0

Dit is de man die achter de mysterieuze schrijver Arnon Grunberg schuilgaat

Zijn naam is Arnon Grunberg en hij woont in New York

Het was jarenlang één van de best bewaarde geheimen van de Nederlandse literatuur: de ware identiteit van de schrijver van de romans van Arnon Grunberg. Na wetenschappelijk onderzoek blijkt achter het pseudoniem Arnon Grunberg schuil te gaan. Een doodgewone Nederlandse jongen die in New York woont.

Met de ontdekking komt er een einde aan jaren van speculatie. De wetenschappers kwamen tot de ontdekking na analyse van het pseudoniem Arnon Grunberg. “Als je de letters van de naam Arnon Grunberg in de juiste volgorde laat staan, komt daar Arnon Grunberg uit, die naam zette ons op een spoor dat leidde naar Arnon Grunberg, een schrijver van romans en voetnoten.”

Regelmatig werd Arnon Grunberg al genoemd als de schrijver van de populaire romans van Arnon Grunberg, maar Arnon Grunberg zelf heeft dat altijd ontkend. Onlangs zei Arnon Grunberg bijvoorbeeld tegen onze correspondent: “Ik ben niet Arnon Grunberg. Wil je dat opschrijven? Ik ben niet Arnon Grunberg.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik las eens een stuk van een journalist/columnist dat een vriend me liet zien. Het betoog leidde langzaam maar zeker naar een conclusie om daarna precies het tegendeel te beweren zodat je broek erbij afzakt. Zo gooien Nederlanders met hun oprechtheid altijd hun eigen ramen in. Intellectuele decadentie. Spelbedervers. Vorm maar geen inhoud. Zo worden ook de bijdragen van sommige mensen zodanig verdund dat ieder punt weg is en ze samen op de foto mogen met een kermisbrilletje.

Iedere tegenstand of strijd en ieder contrast moet eruit. Anders kunnen de mensen niet in slaap komen. Er zijn een miljoen mensen met hun autobiografie bezig in Nederland die nooit geleefd hebben. Het enige wat hen boeit is hun werkelijke auteursnaam.

Reageer
gravatar

Mieke, meid toch: “zodat je broek erbij afzakt” en “Zo gooien Nederlanders met hun oprechtheid altijd hun eigen glazen in..” Boude beweringen want “niet alle Nederlandse vrouwen dragen broeken (strijdbare feministes dragen weliswaar vaak tuinbroeken, maar die kunnen niet afzakken) en ken jij werkelijk “oprechte Nederlanders”? Noem er dan eens één.

gravatar

Nou, jij bent in ieder geval vandaag de eerste die dat wél doet. Gefeliciteerd met de ontmaskering van deze belastingvluchter.

gravatar

Thans wordt hier gewag gemaakt van de totale ontleding van Arnon Grünberg. Het is wel aardig om te lezen dat Arnon Grünberg zelf vindt dat na deze demolitie Arnon Grünberg zich nog nooit gefileerd heeft gevoeld omdat hij Arnon Grünberg nooit heeft gekend.

Reageer
gravatar

Leuk voor de Volkskrant-abonnees. Maar voor de doorgewinterde De Speldlezer is het interessanter te weten wie achter onze mysterieuze, uitdagende Corrie schuilgaat.

Loes Reijmer, Aleid Truijens, Esther Gerritsen, Aaf Brandt Corstius, Annemarie Oster, Sheila Ritalsing of Ionica Smeets?

O f toch weer zoals gebruikelijk Linda de Mol?

Reageer