Youtube: Marineschepen

Ramp voor onze eigen ouderen: noodhulp naar het buitenland

Stop de ouderenhaat

Het is bar en boos voor onze eigen ouderen: wéér een ramp in de overzeese gebiedsdelen. Uit onderzoek van het CBS blijkt dat bij internationale rampen waar de Nederlandse overheid noodhulp biedt, honderden van onze eigen ouderen in verpleeghuizen liggen te creperen. Iedere keer opnieuw.

Het CBS legde in het onlangs gepubliceerde onderzoek bloot dat sprake lijkt van systematische ouderenhaat: onze toch al kaalgeplukte eigen ouderen hebben structureel te lijden onder mensen wiens leven volledig is verwoest.

Bij iedere orkaan, bij iedere burgeroorlog, bij iedere genocide waar de Nederlandse overheid klaarstaat om noodhulp te bieden, worden de mensen die ons land hebben opgebouwd regelrecht naar de slachtbank geleid.

Zo lang onze eigen ouderen hier nog massaal in de vrieskou liggen te verpieteren, zou het volgens het CBS moeten stoppen met humanitaire rampen in het buitenland. Onze eigen ouderen kunnen eenvoudigweg niet de bakstenen van hun huizen blijven opeten terwijl de bakstenen van honderdduizenden anderen zijn weggespoeld. Stop de ouderenhaat!

Het lijkt werkelijk af te stevenen op een onhoudbare situatie: de laatste tijd is sprake van steeds meer hongersnood en natuurgeweld, terwijl onze eigen ouderen binnen de muren van een verpleegtehuis hier gewoon om de hoek de marteldood sterven. Stuitend!

De Nederlandse politiek laat de mensen die ons land hebben opgebouwd maar al te graag in het verdomhoekje staan volgens het onderzoek, telkens weer wanneer ergens noodhulp wordt geboden. Terwijl de wereld om ons heen in brand staat, liggen onze eigen ouderen gewoonweg te creperen. Daar hoor je nooit wat over.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Beste opa, in overleg met Ronald, Stef, Henk en Jeroen heb ik besloten om ook de eventuele schade aan uw visbootje te vergoeden uit de donaties aan het Rampenfonds.

Reageer
gravatar

Wie legde Ons deze woorden van Onze vazal Rutte in de mond, samen met een kopie van Ons Majesteitelijk aangezicht? Dat is de reinste Majesteitsschennis!

Wij nemen deze gelegenheid te baat om Ons Volk te melden dat Wij aanstaande zondag onverschrokken naar Philipsburg afreizen. Maxi blijft thuis om op Onze Kinderen en Onze Portemonnee te passen.

Het is leuk te weten dat Wij enige tijd de stuurknuppel van Ons regeringstoestel ter hand mogen nemen. Onze Rijksvoorliegdienst (RVD) zal de nodige foto’s daarvan verspreiden.

gravatar

Beste opa, in overleg met Ronald, Stef, Henk en Jeroen heb ik besloten om ook de eventuele schade aan uw visbootje te vergoeden uit de donaties aan het Rampenfonds.

gravatar

Het is schandalig, ik kan niet eens meer elke dag een stukje vlees eten. Straks val ik nog af naar een gezond gewicht!! Waren er maar meer mensen zoals meneer Krol van 50plus. Hij kan Nederland weer fatsoenlijk maken. Stem allemaal op meneer Krol van 50plus mensen!

Reageer
gravatar

Nee, daar hoor je nooit wat over. Dat Henk zijn eigen hoogbejaarde broer zomaar laat creperen.
Niks kan er af, 1 keer per jaar (met kerst) een fles betuwe tweedrank en dat is het dan wat mijn sociaal bewogen broer voor me over heeft.

Reageer
gravatar

Ik ben ook zo’n oudere. Ik woon nog geheel zelfstandig en mijn kinderen komen wel op bezoek en ik douche dagelijks. Maar ik heb dan ook mijn hele leven hard gewerkt en ben goed geweest voor mijn kinderen.

Die luie tandloze crepeerders in de geheel belangeloos beschikbaar gestelde verpleeghuizen hebben het mogelijk eventuele ongerief geheel aan eigen handelen, of het nalaten daarvan, te danken.

Niet zo zeuren dus en wapperen met die klauwtjes.

Reageer
gravatar

U woont dus NOG zelfstandig.
We wisten al dat u een oudere bent. U liegt nooit.
Alleen ouderen en werklozen hebben tijd voor commentaar.
Of kunstenaars, schrijvers e.d. En dat bent u niet. Je kunt dat goed merken.

gravatar

De teloorgang is begonnen met Willem-Alexander, toen hij zei dat families voor elkaar moeten zorgen.
Van de week hoorde ik van iemand dat zijn vader net was begonnen te dementeren. Zijn broer ging op allerlei dure reizen met hem op dienst kosten, de financiën van pa werden beheerd door een zus die akkoord ging. De man die ik tegenkwam lopend met zijn fiets aan de hand zag het niet zitten en wilde protest aantekenen. Ik vroeg of hij een lekke band had. Toen vroeg hij me om advies. Ik moest denken aan Dostojevsky, het thema waar een grote erfenis van iemand erdoor gejaagd wordt en de consternatie die dat teweegbrengt bij de familie, ofzo.

gravatar

Frans. Ik ken het verhaal.
Het verhaal staat in De Speler. De hoofdpersoon een fervent gokker die zijn vele schuldeisers ontvlucht in tal van steden, kuuroorden met casino, is verliefd op de stiefdochter van een voorname generaal. Hij is privéleraar van diens kinderen. Zij speelt met zijn gevoelens. De generaal zelf is aan lager wal geraakt en wacht op de dood van zijn moeder in Moskou die hem een grote erfenis zal nalaten zodat de generaal kan trouwen met Mademoiselle Blanche. Plots verschijnt de moeder echter en begint verwoed haar vermogen in te zetten op de roulettetafel en te verliezen terwijl de generaal en zijn vrienden radeloos toezien hoe hun toekomst verspeeld wordt.