Dit gele sponsje houdt al 5 jaar een studentenhuis keurig schoon

Een houten jubileum voor multifunctioneel sponsje

Het studentenhuis van Maarten, Josje en Evelien viert vandaag een wel heel bijzonder jubileum. Het gele sponsje dat alle kamers keurig schoon houdt is vandaag vijf jaar in dienst.

“Dit sponsje heeft altijd alles schoon gekregen,” vertelt Maarten terwijl hij plechtig het glas heft. “Van de vaat tot het gasfornuis, van de vloer tot de toiletpot. Niets is ooit te vies gebleken. Zelfs niet de aangekoekte kots van het huisfeestje twee maanden geleden. Chapeau!”

De toegestroomde studenten slaan vol respect met hun handen op tafel. Aan het hoofd ligt de jubilerende spons, met de drie kenmerkende haartjes als aandenken aan de drie jaar terug verloren schuurlaag. Evelien staat op: “Vandaag staan we stil bij de 5 jaren trouwe dienst. Op nog eens 5 mooie jaren. Proost!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ook heel geschikt om nieuwe aardappels mee te schrappen. En wortels. En je krijgt er het vuil van de knijpremmen aan je velgen redelijk mee af.

Bij ons in huis werd het schuursponsje wel fiks ondersteund door het gele doekje en de theedoek.

Reageer
gravatar

Inderdaad. In 1988 hebben we ooit het huismerk geprobeerd, maar daarvan laat de schuurlaag al na een drie keer afwassen los. Dan moet je binnen een half jaar al een nieuwe zoeken.

gravatar

Een wc schoonmaken met een sponsje? Die is mal.
Op aanbeveling van wij van wc-eend reinig ik mijn wc met wc-eend. En al minstens tien jaar met dezelfde flacon!
Kwestie van regelmatig verdunnen met water. Immers dat werkt bij homeopathie, dus waarom zou het dan niet bij wc-eend kunnen?

Reageer
gravatar

dat zie je verkeerd. Deze spons doet meer dan dat: hij is ook diegene die de studenten in dronken toestand thuisbrengt zonder zelf te drinken. De spons is dus ook de bob voor ze!