Bron: JPstock / Shutterstock.com

Boze klanten van de Belastingdienst stappen over op andere belastingdiensten

'Hier ga ik mijn zuurverdiende bruto-inkomen niet aan uitgeven'

De problemen bij de Belastingdienst blijven zich opstapelen. Steeds meer Nederlanders hebben inmiddels de buik vol van de problemen bij de fiscus en stappen over naar concurrerende belastingdiensten.

Janneke uit Capelle aan den IJssel zegde vorig jaar geleden al haar abonnement bij De Belastingdienst op. “Goedkoop is het natuurlijk nooit geweest, maar je had vroeger tenminste nog het idee dat je er iets moois voor terug kreeg. Zoals kinderopvangtoeslag of een goed functionerende samenleving. Maar toen ik zag wat voor afvloeingsregeling ze voor zichzelf hadden verzonnen was voor mij de maat vol. Daar ga ik mijn zuurverdiende bruto-inkomen niet aan uitgeven.”

Ook Herman uit Schiedam (niet zijn echte naam) is geen klant meer bij de Belastingdienst. Hij is niet overgestapt naar een andere belastingdienst maar besloot helemaal te stoppen met zijn belastingverplichtingen: “Ach nee joh, alsof ze het bij een andere belastingdienst beter voor elkaar hebben. Al die fiscussen zijn een pot nat. Dan geef ik mijn geld liever uit aan iets anders, zoals leuke dingen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De belastingdienst schaalt op voorhand alvast mijn inkomen van het jaar erop omhoog en beslist ook nog even dat ik in het nieuwe jaar twee banen geniet. Of ik even wil betalen

Reageer
gravatar

Ik ben zes jaar geleden overgestapt naar een Engelse aanbieder: Her Majesty’s Revenue and Customs (HMRC). Kan het iedereen aanraden, het is net wat minder kut dan de Belastingdienst.

Reageer
gravatar

Juist, daarom vluchten Engelse hoog-vermogende belastingontduikers allemaal (fiscaal) naar Nederland op hun miljoenenjachten. Jeroen Deysselbloem: “Read my lips: Nederland is géén belastingparadijs

gravatar

Wat mij ook tegen valt: ik betaal extra belasting, onverwachts, over een bonus… Denk je dat je een bloemetje of kaartje krijgt als bedankje? Nee hoor… Niks daarvan….. Jammer

Reageer
gravatar

Nou, ik ben ook overgestapt. Mijn aanbieder Finanzamt regelt de zaakjes tenminste vlot en een teruggaaf is nog de moeite waard. Bij mijn oude aanbieder, Belastingdienst, wacht ik nog steeds op een teruggaaf van lang geleden! Ik ben een blij mens, kan iedereen aanraden op Finanzamt over te stappen!

Reageer
gravatar

Het is niet verstandig om de overeenkomst met de belastingdienst op te zeggen. Veel beter is het om de belasting niet af te dragen. Op die manier houden ze een vordering op je. En ja wie veel belasting moet betalen krijgt veel terug. Zo hou ik dus mijn netto inkomen op peil en krijg ik zo nu en dan nog een extraatje van ze, ideaal :-).

Reageer
gravatar

ik heb gewoon mijn adres ooit via facebook uitgeroepen tot zelfstandig koninkrijk en betaal helemaal geen belasting maar de toeslagen in ik overigens wel netjes via mijn dementerende buurvrouw

Reageer
gravatar

Er zijn vele manieren om als Belastingplichtig Nederlands Staatsburger (BSN’er) de Nederlandse Belastingdienst te ontwijken. Ik weet dat een notoir lid van de roemruchte advocatenfamilie M. er goud mee verdient. Probleem is alleen dat Jan met de Pet deze ontduikingsexpert niet kan betalen. Maar deze Jan verdient ook niet genoeg om succesvol met de Belastingdienst in de clinch te gaan. Het gerucht gaat rond dat Eric Wiebes (VVD) amnestie overweegt voor alle naar het buitenland gedroste multimiljonairs en -miljardairs. Kunnen zij weer makkelijker bij hun kleinkinderen oppassen, de stakkers..

gravatar

Eerlijk gezegd is dat heel dom. Het leidt namelijk tot ongewenste vragen. Persoonlijk ben ik ingeschreven bij de belastingdiensten van alle 28 EU-staten. Ik doe bij allen de zelfde aangifte. Vanwege de onderlinge belastingverdragen ter voorkoming van dubbele belasting, krijg ik van 27 lidstaten belasting terug. Ik ben bezig om me in alle lidstaten in te schrijven als ondernemer (OB terugvragen, weet u wel), maar hier op Ibiza heb ik het nogal druk. Feestjes en zo. U kent het wel.

gravatar

Trump heeft ook al een leuk ding gekocht.
Hoewel leuk? Ze kijkt altijd zo boos.
Maarja dat krijgt men dan, ze is afgericht als model.
Ze is ook goed met de kopieermachine.