Beeld: Casper Steenbergen

Koerswaarde ‘heel veel liefde’ gedaald

Ook ‘eeuwig dank’ heeft het moeilijk

De koerswaarde van ‘heel veel liefde’ is de afgelopen tijd opnieuw fors gedaald. Waar je er in 2012 nog een lift kon krijgen naar Barcelona, is heel veel liefde anno 2017 amper genoeg om vrienden te overtuigen om mee te helpen verhuizen.

Volgens econoom Mathijs Bouman is het een klassiek verhaal van vraag en aanbod. “Steeds meer mensen bieden een hoop liefde aan. In ruil voor een kamertip of voor het delen een scriptie-enquête (delen = lief). En dat terwijl er heel weinig vraag naar heel veel liefde is. Steeds meer mensen vragen zich af: wat moet je er eigenlijk mee? Dat is funest voor de prijs.”

“Daarbij is heel veel liefde geen betrouwbaar ruilmiddel gebleken,” vervolgt Bouman. “Er zijn schrijnende gevallen bekend van mensen die hun festivalkaartje aan een onbekende gaven in ruil voor een hoop liefde en daar nooit iets van terug hebben gezien. Geen ontbijt op bed, geen serenade bij een ondergaande zon, geen tattoo van hun naam in een hartje, niks.”

Parallel aan ‘heel veel liefde’ gaat het ook slecht met ‘eeuwig dank’. Een pijpbeurt blijkt daarentegen volledig waardevast.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wow. Wat een lief en lief onderwerp voor de talkshow van Eva Jinek. Ze moet als ‘talking head’ econoom Mathijs Bouman uitnodigen!

Ze zal helemaal uit haar dak gaan. Haar kritisch vermogen gaat niet verder dan de ‘leuk-‘en ‘liefnorm’.

Ze kan zich dan profileren dat zij ‘heel veel liefde’ in zich heeft.

Dat is goed voor haar ego.

Corrie.

Reageer