Doorgeslagen? In Centraal-Amerika heb je nu zelfs avocado-bómen!

Avocado-hype neemt extreme vormen aan

Avocado-burgers, avocado-ijs en avocado-restaurants kennen we inmiddels wel. Maar in Centraal-Amerika neemt de avocado-hype nu wel heel extreme vormen aan. Daar heb je zelfs avocado-bómen! Zijn we doorgeslagen?

De avocado-boom is vooral populair bij jonge hippe boeren uit landen als Mexico en Panama, zegt foodwatcher Madelon de Rijck. “Zij zien de avocado als een goed alternatief voor takken, bladeren en gojibessen. Het is een prachtige en veelzijdige vrucht. Avocado-bomen doen het op Instagram ook veel beter dan bijvoorbeeld maïsplanten.”

Of de avocado-boom binnenkort ook in Nederlandse tuinen groeit, betwijfelt De Rijck. “Daar zijn we hier te nuchter voor, denk ik”, zegt ze terwijl ze een slok neemt van haar avolatte.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *