foto: René Hoeflaak

Goeree-Overflakkee opnieuw best rijmende gemeente van Nederland

Edam-Volendam nipt tweede

Goeree-Overflakkee is voor het derde jaar op rij verkozen tot best rijmende gemeente van Nederland. De Zuid-Hollandse gemeente versloeg nipt Edam-Volendam. Een jury onder leiding van Anna Enquist roemde vooral de manier waarop Goeree rijmt op Overflakkee.

De jury had verder lovende woorden voor Mook en Middelaar, dit jaar voor het eerst op plaats drie. “Dat rijmt niet, maar allitereert wel lekker.”

Hardinxveld-Giessendam eindigde weer troosteloos als laatste.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

In de volksmond wordt Goeree trouwens gebruikt als aanduiding voor Goeree-Overflakkee. Flakkee is gewoon Flakkee.
Net zoals Schouwen voor Schouwen-Duiveland.

Reageer
gravatar

Alleen op Goedereede ( goeree) denk ik dat ze dit zeggen. Ik heb dit op Oostflakkee nog nooit in. horen zeggen en ik zelf ook niet.

gravatar

Kan ik daar misschien alvast om advies voor mijn Sinterklaas-gedichten vragen?
Zij zijn immers de experts!

En de Dichter des Vaderlands (wie kent hem niet?!) woont daar toch ook neem ik aan.

Reageer
gravatar

Dit is geen rijmen meer, dit is poëzie.

In het verleden was er kennelijk veel inteelt op Goeree-Overflakkee. Flakkee en Goeree zijn echter twee. Weliswaar is Goeree-Overflakkee net één gemeente geworden, enerzijds om het zuidelijke buureiland Schouwen-Duiveland (dat dat ook al is) te overtroeven en wellicht over te nemen (zie bijvoorbeeld Brouwerseiland dat beslist niet voor de Zeeuwen is bedoeld), anderzijds om de schande van het gore (daar komt het woord vandaan) slaveneiland Goré te spreiden en de almaar groeiende homoseksualiteit tegen te gaan.

Reageer
gravatar

Met de traditionele heteroseksuele inteelt op Goeree-Overflakkee is het niet zo vreemd dat ook de homoseksualiteit zich duidelijker manifesteert in dit grensgebied der beschaving. Het is niet ondenkbaar dat zich hier nieuwe Hoekse en Kabeljauwse twisten gaan ontwikkelen tussen ingeteelde hetero-preciezen en ingevoerde rekkelijke homo-exponenten. Er zijn tendenzen die er op duiden dat het oude “Pek en Veren” ritueel weer wordt ingevoerd, De provincie staat op het punt bij Brouwershaven een banpaal (is vrijstaat voor homo’s) op te richten.

gravatar

De best rijmende gemeente is voor mij Sint Willibrord. Het schijnt dat het een heel fijne gemeente is voor mensen met een niet migrantenafkomst.

Zelfs in het buitenland valt Sint Willibrord op. Het is zo’n leuke en fijne gemeente dat de BBC er een documentaire over heeft gemaakt.

https://tinyurl.com/ybmfe2r4

?Meneer Wilders van de PVV ?is er een graag geziene gast.

Corrie. ?

Reageer
gravatar

@koffiepraat
Bij het woord gemeenschapshuis krijg ik onwillekeurig gedachten die ik het liefst ver weg stop. Zeker wanneer het wordt gebruikt in combinatie met Sint Willebrord.

gravatar

Laat dit nieuws liever niet aan M. horen.

Die interpereteert het onmiddelijk als een mijlpaal in het geestelijke verval van dit gewest.

Reageer
gravatar

Rijmen is relatief. Er kan sprake zijn van interne rijm, zoals in Goeree-Overflakkee, maar rijmen kan men ook *met* iets anders. Daarom gaan wij voor Cuijk. Dat rijmt met “puik”. Een verdiende tweede plaats is voor “Oss”; ik zou zeggen rijm er maar op los, haha. Sorry dat die twee in elkaars buurt liggen, maar we zijn echt geen regionalisten hoor.

Reageer