Fruitvliegje gaat verder als frikandellenvliegje

"Mijn moeder wil me niet meer zien"

Slecht nieuws voor alle mensen die wel eens een frikandel op het aanrecht laten slingeren. Fruitvliegje Rob gaat verder als frikandellenvliegje.

“Ik was er echt helemaal klaar mee,” vertelt Rob, terwijl hij ons een peuk aanbiedt. “Iedereen verwacht dat ik appels, bananen en nectarines eet, maar ik hou helemaal niet van fruit. Bovendien: het geeft me de stoelgang van een op hol geslagen softijsmachine. Nee, doe mij dan maar zo’n lekkere frikandel.”

Niet iedereen in de van oorsprong conservatieve fruitvliegjesgemeenschap is blij met het besluit van Rob. “Mijn moeder wil me niet eens meer zien,” zegt hij, met een verbitterde trek op zijn mondhoeken. “Het is soms net een sekte. Ze denkt dat ik van god los raak als ik niet voldoende fruit eet, of in de gevangenis eindig.” Hij neemt een slok bier. “Het is heel verdrietig als je eigen familie zo over je denkt.”

Rob zelf gaat zijn twee miljoen kinderen heel anders opvoeden: “Ik wil ze meegeven dat ik altijd van ze houd, ongeacht de keuzes die ze maken in hun driedaagse leven. Zolang ze iedereen maar tot wanhoop drijven met hun irritante gedoe in de keuken, ben ik allang tevreden.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Onderzoek op het eiland Schouwen-Duiveland naar de oorsprong der soorten heeft aangetoond dat een insect zoals (een eendagsvlieg of fruitvliegje of als u wilt frikandellenvliegje) zichzelf als onsterfelijk ervaart. Echter, hoe lager het bewustzijn echter hoe sneller de voortplanting. De groep is als 1 individu. Ons kent ons. De teruglopende bevolkingsaanwas onder de autochtone Hollanders moeten we echter niet zien als teken van een hoger evolutiepeil, dat is het gevolg van Anne Frank. En van milieuvervuiling en de Nederlandse literatuur in het algemeen. Kortom van de ‘survival of the fittest’.

gravatar

Perfect uitgedrukt, Maitreya. Dat is wat ik bedoel met sociale controle. Als dat er niet is, bestaat er namelijk, uit vrijheid, geen enkele cultuur in de Hol-lander. Hij, en ik spreek namens de buurt, stelt zich in zijn eigenwaarde enkel voor dat anderen hem in de weg lopen als hij iemand vaker dan twee keer ziet buiten zijn werk, terwijl hij in wezen geen recht heeft op een eigen slaapkamer.

gravatar

Kluo,
Eigen-waarde = eigen-waan bedoelt u.
Insecten hebben niet lang te leven dus we hebben haast met ons bestaan.

gravatar

Vlieg waar de wind waait Rob!

Het zijn pioniers zoals jij die de lijnen uitzetten voor wat volgende week normaal is. Een vos in de stad, een Afrikaanse loopeend in de Hollandse vijver; één moest de eerste zijn.
Je Moet het je moeder vergeven, zij kán die gedachte sprong niet meer nemen. Maar het is wel haar RNA, haar inspiratie die jou heeft gemaakt tot de Frikandelvlieg die je nu bent.

Vlieg uit Rob, want in het kleine schuilt het grote; vlieg uit!

Reageer