Deze vrouw zat naast Dotan in het vliegtuig en nu wil ze een andere stoel

Lalalala, home

“Dag mevrouwtje,” zegt de man die naast Laura komt zitten op stoel 24B. Ze is met Corendon onderweg naar Corfu, voor een welverdiende zonvakantie. “Zijn we lekker een muziekje aan het luisteren?” vraagt hij, en wijst op de oordopjes die haar moeten beschermen tegen praatgrage medepassagiers. “Een beroemde singer-songwriter misschien? Mmm?” Ze duwt de dopjes dieper haar oren in.

“Ik trek even mijn pantoffeltjes uit hoor”, zegt Dotan. De singer-songwriter trekt zijn schoenen uit en duwt zijn rugleuning achterover. Zijn in sokken gehulde voeten legt hij op de armleuning van de man voor hem. “Muziek is de essentie van ons bestaan,” mijmert hij. “Een goed liedje is als het leven zelf, maar dan met trommels. Pompompom.”

Laura pakt een vergeeld exemplaar van de Linda uit de stoelbuidel voor haar en houdt haar ogen strak op het magazine gericht. “Staat er nog iets over muziek in?” vraagt de man. “Over Dotan?” Hij knipoogt. “Ik luister graag naar Dotan. Hij is de beste zanger van de hele wereld. En trommelen, dat kan ie ook. Wacht.”

De man staat op en wurmt zich langs de vrouw naar het gangpad. Hij opent het luik voor de ruimbagage en haalt een trommel tevoorschijn. “Verzoekjes?” vraagt hij, maar voor Laura kan antwoorden begint hij al te slaan. “Lalalala home, lalalala home,” zingt hij vol overgave, terwijl zijn buurvrouw een stewardess wenkt.

“Mevrouw? Mag ik misschien ergens anders zitten? Is er nog een plekje vrij naast die krijsende baby? Of die nerveuze, prevelende arabier? Mooi, dan pak ik nú mijn spullen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De echte Dotan zou dit natuurlijk nooit doen. Naast een fantastische zanger is het ook nog eens een zeer integer en bescheiden persoon waar iedereen een voorbeeld aan zou kunnen nemen.

Reageer
gravatar

Dit verhaal heeft de “bescheiden”anti-artiest Dotan weer eens zelf verzonnen omdat zijn concert niet verkoopt. Dit leugenachtige gedrag heeft hij volgens mij van zijn moeder Patty Harpenau.

Reageer
gravatar

Er zat helemaal geen Alicia naast aandachtjunk Dotan. Deze ‘zanger’ die volstrekt niet kan zingen is een charlatan en verzint verhaaltjes om in de aandacht te staan en geld van anderen te plukken. Oppassen geblazen dus!

gravatar

De laatste keer dat ik vloog zat ik naast Wotan. Kwam uit het niets, begon Wagner te zingen en verdween weer. Is dat niet vreemd? Ik vloog met Lufthansa, dat weer wel.

Reageer
gravatar

Vandaag was er een helikopterrondje voor de toerist. Na de eilandpas, “hop on hop off”, beginnen ze hier ook al de hoogte te zoeken. Trouwens het stikt hier voor de dagjesmensen van de borden met historische uitleg over allerlei futiliteiten. Dat is meestal een teken dat ze weer een jachthaven willen.

gravatar

Blijkbaar heb ik ook eens naast hem in het vliegtuig gezeten. Ik dacht eerst dat het Elvis Presley was, maar toen ik dat aan vrienden vertelde, vroegen ze: was ‘ie niet Dotan?

Reageer
gravatar

Bram Tankink heeft ook een piep in zijn oor en een gehandicapte zus. Hij ging in therapie en is nu een betere wielrenner.