Versoepelen bonusregels: er kán eigenlijk niks mis gaan!

Er zijn alleen maar voordelen

Nu de bankiers Engeland massaal verlaten, gaan er in Nederland stemmen op om de strenge regels voor bankiersbonussen te versoepelen. Zo kunnen we die toptalenten uit de financiële sector naar ons toe lokken. Een uitstekend idee, waar feitelijk niets mis mee kan gaan. Sterker nog: er zijn alleen maar voordelen van het afschaffen van bonusregels.

1. Bankiers hebben heel veel ervaring met geldzaken. Het is dus slim om ze zelf te laten beslissen hoeveel bonus ze verdienen.

2. De financiële sector is een kwetsbare sector. In 2008 kwam de wereldeconomie bijna tot stilstand door de kredietcrisis. Alleen de beste, slimste, creatiefste mensen kunnen dit soort rampen voorkomen. Hoge bonussen zijn een uitstekend middel om hen naar het bankwezen te lokken.

3. Als bankiers een hogere bonus voorgeschoteld krijgen, werken ze harder om veel geld te verdienen. Dat betekent vervolgens dat ze weinig vrije tijd hebben en dan in korte tijd veel geld moeten uitgeven. Met dat geld kunnen gemarginaliseerde groepen in de samenleving, zoals drugsdealers en sekswerkers, een beter bestaan opbouwen.

4. Een bonusregeling werkt niet alleen op individueel niveau prestatieverhogend. Er ontstaat zoiets als een zogenaamde ‘bonuscultuur’ waarin mensen het uiterste van hun creatieve vermogens aanspreken om te gekke nieuwe financiële producten te verzinnen. Daar kunnen anderen dan bijvoorbeeld al hun spaargeld in investeren!

5. De afgelopen tien jaar zijn bankiers door een moeilijke periode gegaan. In 2008 raakten sommigen zelfs hun baan kwijt. Dus laten we met z’n allen besluiten eens niet te flauw te zijn en zeggen: Een beetje compensatie is op zijn plek.

Het mag duidelijk zijn: versoepelde bonusregels, daar profiteren we uiteindelijk allemaal van.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nou wie dénk je? Dat is dé Bank die miljarden aan belastinggeld incasseerde om ‘overeind’ te blijven. De bank waarbij Gerrit zich als een zalm in het water voelde; need I say more, wink wink, nudge nudge. .

gravatar

Juist! Want wat is een sekswerkster anders dan een gevallen vrouw die zich liggende probeert staande te houden? Méér investeren in sekswerk door middel van soepele bonusregels houdt een menigte bankiers én uitkeringsafhankelijken actief in beweging en buiten het zicht van FIOD en Sociale Zaken. Een win-win situatie voor bankiers en ZZPeesters

gravatar

Zij hebben ervoor gestudeerd, dus zij zullen het wel het beste weten.
Werken voor je geld. De rijken moeten steeds rijker worden, zodat we voor hetzelfde geld steeds harder kunnen werken. Unieke kans.

Reageer
gravatar

Binnenkort zal De Speld wel gesponsorde berichtjes het net opslingeren afkomstig van ‘brievenbusbanken’ gesitueerd op de Zuidas. Er dient immers geprofiteerd te worden.

Reageer
gravatar

#Hendrik Kneuteldam.
Sekswerkers bestaan!
In de regel staan in de duinen paaltjes om over te stuikelen echter sommige denken dat die onbeschreven zijn en ze eroverheen kunnen zakken.

Reageer
gravatar

6. Er moeten banen zijn voor ex-politici. De politiek is er immers uitsluitend voor om de leeghoofden die daar wat rondkleppen (‘parlament’ is Latijn voor ‘babbelkot’ ) in afwachting van het baantje na de politiek. Het beste geven we ze dan een baantje bij een bank met goede bonuscultuur. Anders kost het ons alleen maar meer wachtgeld.

Reageer
gravatar

kunnen we dat dan ook compenseren door een ITW (Iemands toegevoegde waarde) te introduceren? Ik vind dat ik ook wel een bonusje verdien

Reageer
gravatar

Die ITW lijkt me geweldig om een hervorming van het belastingstelsel op te baseren.
Helemaal als deze ITW negatief kan worden en over de absolute waarde ervan belasting geheven kan worden.
Dan kunnen we eindelijk ook draaideurcriminelen gaan belasten. Zowel links als rechts zal er de voordelen van inzien.

gravatar

Wanneer het aan teflon Mark van de VVD ligt is het een antwoord uit “uit goed fatsoen”.

Goed fatsoen heeft namelijk bij de VVD een andere dimensie. Een treffend voorbeeld daarvan is Henry Keizer ‘de voormalig voorzitter van de VVD’.

🙂 Meneer Wilders van de PVV 🙂 zou nooit akkoord gaan met het afschaffen van bonusregels.

🙂 Meneer Wilders van de PVV 🙂 is er voor de echte fatsoenlijke Nederlanders.

Corrie.

gravatar

Mee eens. Rechtse tokkies hebben bonussen gewoon niet nodig om toch een goed leven te kunnen leiden.

Een perfekte Illustratie is 🙂 meneer Graus van de PVV. 🙂

Hij vult zijn tijd vooral met het ravotten met zijn huisdieren, en het van tijd tot tijd lastig vallen van vrouwen. Daar krijgt hij een vorstelijk maandsalaris voor.

Linkse gekkies zouden nog wat van hem kunnen opsteken. 😉

Carrie.

gravatar

# Henk Kneuteldam.
Sekswerkers zijn alstenige niet echt de rest heeft een doel.
De regels over duinpartijen zijn simpel, uitnodigingen verwijzend naar meelopen eindigen in zee. Een vervanger is er al.
2punt.

gravatar

# Benny Altijd-Doof

Uit welke taal komt het woord ”alstenige”?

Ik vraag het omdat het niet in het woordenboek staat.