Wekdienst van 20 juli: dit gebeurde terwijl je sliep

In je hersenen deden zich EEG-golven voor en een vreemde man heeft aan de mozzarella gelikt

Goedemorgen! Jouw locus coeruleus en je nuclei raphe zijn zojuist weer geactiveerd. Dat kun je merken aan het feit dat je nu wakker bent. We zetten even op een rijtje wat er allemaal gebeurde terwijl je sliep.

Wat heb je gemist?
Rond 23:30 hebben zich langzame hooggevolteerde EEG-golven voorgedaan in jouw bedje. In je nucleus praeopticus ventrolateralis is onomstotelijk inhibitie opgetreden. Van de synchrone hersenactiviteit heb je amper iets gemerkt, omdat je bewustzijn inactief was.

Om 3:20 heeft een in regenjas gehulde man zich de toegang tot jouw woning verschaft. Hij heeft niets meegenomen, maar hij heeft wel aan alle zachte producten in jouw koelkast gelikt en is daarna stilletjes aan je voeteneind gaan staan om naar je te kijken. Hier heb je geen bewuste herinneringen aan, maar als je graag wilt weten hoe je er toen uitzag, kun je inloggen op het darkweb, waar de man alle filmpjes van vannacht heeft geplaatst.

Om 3:45, terwijl er ronchopathie plaatsvond in de weke delen van je neusholte (snurken), werd recht onder jouw raam iemand door twee voortvluchtige gangsters onder schot gehouden. Je werd hier niet wakker van omdat ze het op fluistertoon met elkaar uitpraatten en vervolgens als goede vrienden uit elkaar zijn gegaan.

Om 4:09 kreeg je een aanval van somnambulisme. Tijdens dit slaapwandelen heb je je lievelingsbroek aangetrokken, ben je naar Walibi Holland gereden om een ritje te maken in de Condor maar helaas was Walibi Holland dicht, zo jammer! Onderweg naar huis heb je per ongeluk een vrouw van middelbare leeftijd aangereden en hoewel je niet helemaal zeker wist of ze wel echt dood was heb je haar benen met sisalkoord aan elkaar gebonden met daaraan nog een zak vloeibaar cement en hebt haar in het Flevomeer gegooid. Misschien heb je nog wat vermoeide benen, maar verder is je hier helemaal niets van bijgebleven.

Zo, ben jij weer helemaal op de hoogte. Fijne dag!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Na het lezen van dit artikeltje weet ik wel wat er niet gebeurde voordat Laura en Peter gingen slapen:
Beide zijn vergeten hun medicijnen in te nemen.

Welnu, doe jullie beiden eens een komkommer cadeau, het is er de tijd voor.

Reageer
gravatar

Met de ik-persoon in dit artikel kan ik me wel identificeren.

Zo ben ik een wel eens een keer wakker geworden in een politiecel. Ik hoorde later dat ik was aangehouden omdat ik aan het zwaffelen was tegen het partijkantoor van de PVV.

Keep on dreaming! 🙂

Carrie.

Reageer
gravatar

Jeetje Mina, wat een woorden. Caeruleus, juclei raphe, nucleus praeopticus ventrolateralis, somnambulisme.

What do these words mean?

Het is wel opvallend dat de laatste verhalen op De Speld veel moeilijke woorden bevatten. Begrijp er niets van. Is dit nu echt nodig?

Krijg er prikogen van.

Corrie

Reageer
gravatar

nu je hier toch bent: kan je me uitleggen waarom je je schaamt als je niks aan hebt? Want als je naar het zwembad gaat heb je wel een zwembroek aan, maar geen shirt, dus snap niet waar je je voor schaamt als je geen van beiden draagt