Pizza salmonella: hoort bedorven kip nu wel of niet op een pizza?

'In Italië worden ze kwaad als je dit bestelt'

De één is er gek op, de ander walgt er juist van: de pizza salmonella. Is bedorven kip nu wel of geen geschikt ingrediënt voor een pizza? Het is een eeuwige discussie.

Karel te Velde uit Groningen moet er niets van weten: “In Italië vind je dit echt niet op de menukaart. Daar worden ze kwaad als je dit bestelt, en terecht. Heerlijk hoor, bedorven kip, maar niet op een pizza. Door de hitte van de oven gaat die smaak volledig verloren.”

De bedenker van de pizza salmonella, de Belg Stefaan Degryse, kan niet meer uitleggen waarom hij het een goed idee vond.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Net zomin als Stefaan Degryse, trouwens. Die overleed kort na zijn zoveelste OD bedorven kip. Hij ruste in vrede. Zijn etablissement is intussen uit de Michelin-gids verwijderd.

gravatar

Inmiddels lijkt het er aardig op dat Interpolis voorgoed is afgehaakt. Een behoorlijke groep lezers – veelal gebruikmakend van sociale media – is nogal goedgelovig. Zo verslikte SGP Voorman Kees van der Staaij zich afgelopen week nog in zo’n pizzapunt:

http://tinyurl.com/ycelb8p4

Reageer
gravatar

Er loopt hier ergens een Benny in z’n blootje rond.
Als je hem ziet stop hem dan in een jutezak en stuur die zak dan ongefrankeerd terug naar Spanje.
Bedankt.

gravatar

De enige echte originele pizza salmonella wordt na het afbakken in de oven afgetopt met stukjes bedorven rauwe kip. De kip krijgt dan alleen nog indirecte garing vanuit de bodem. Alleen op die manier krijg je die authentieke smaak die menigeen als het ware einde ervaart.