De Aarde is vandaag 4,6 miljard jaar oud, lees wat we destijds schreven

'Een bol met potentie'

Hij is middelgroot, hij is bolvormig, hij is heet: de Aarde. De Aarde werd onlangs gepresenteerd als de planeet die het gat in het Zonnestelsel tussen Venus en Mars moet vullen, maar het is de vraag of de bol de verwachtingen waar kan maken.

Het idee om een planeet in de leefbare zone rond de Zon te maken, kan ronduit revolutionair genoemd worden. Maar de nieuwe planeet vertoont nog veel gebreken. Het is er nog leeg, heet en onherbergzaam. Er zijn niet eens continenten. Ook het formaat valt tegen: grote planeten hebben uiteindelijk een veel grotere aantrekkingskracht.

Toch is de Aarde een bol met potentie. Zo is de planeet geschikt om te experimenteren met ‘evolutie’, een veelgeprezen concept waarbij levende materie zich ontwikkelt. De verwachtingen van evolutie zijn hooggespannen, al weet niemand wat er precies het doel van is.

Op termijn moet ook korfbal mogelijk zijn. Misschien zelfs wel met gemengde teams.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Een Aardige bijdrage, waarbiij een van harte hieperdepiep hoera op z’n plaats is. En ook jammer dat het met Venus en Mars minder florisant is gegaan. Komt daar nog een inzamelactie voor?

Reageer
gravatar

Stel jevoor als roemer al geboren was en president van de aarde was. Dan zouden we nu al rondrijden op hover elektrische fiets skates en er wereldvrede zijn

Reageer
gravatar

Wat je zegt,

Dan zou vandaag tijdens het hoger beroep van het Passage proces de VVD partijtop als zodanig, en alle (uitoerende) leden ervan in het bijzonder levenslang hebben gekregen, omdat bewezen is dat de organisatie uitsluitend uit crimineel oogpunt opereert. Bovendien is de Pluk Ze Wet alleen niet toereikend om een gepaste strafmaat toe te passen.

gravatar

4,6 miljard jaar dus:

Lijkt me een leuke quizvraag voor de diverse “goden-vertegenwoordigers”.

Wie er het dichtst bij komt, is de godsdienst van het jaar en krijgt extra zendtijd.
😉

Reageer
gravatar

Die voorspelling is grotendeels door mij geschreven. Ik vind het dan ook een grof schandaal dat mijn rol bij dit alles compleet is weggemoffeld door de hoge heren van De Speld.

Reageer
gravatar

Je kunt altijd nog een bodemprocedure beginnen. De advocaat van Dino Soerel is sinds gisteren uitgeprocedeerd geraakt na de uitspraak van de Hoge Raad, dus weer op afroep beschikbaar op de commerciële markt. Niet dat dit -netto- financieel iets oplevert, maar een zekere vorm van administratief eerherstel is goed voor je CV.

gravatar

Beetje duidelijker graag John: bedoel je nu de inwoners van Schokland of die van aardgasgewest Groningen. Die schokken de laatste jaren ook heel sterk dankzij de NAM. Zo schokkend zelfs dat Henk Kamp (EZ) de aardgasproductie noodgedwongen moest minderen. Zegt men.

gravatar

Ja, hoe kom je anders op (of aan) “Een bol met potentie”? Ooit begonnen met 3 mensen (Adam, Eva en Lilith) en nu zijn er al ruim 9,5 miljard. De ‘potentie’ is dus al duidelijk bewezen, nu moet er alleen nog op de rem worden getrapt, maar hoe en door wie? En niemand weet meer waar de rem zit. We zijn allemaal ontremd, zeker na Fifty Shades of Gray.