Kabinet onderschrijft kernwaarden Britse banken in participatieverklaring

'Als je ons straks wilt huisvesten, moet je je aan onze graaicultuur houden'

Het Kabinet heeft een participatieverklaring ondertekend waarin zij belooft zich aan de kernwaarden van de Britse financiële sector te houden. Zij wil zo de vestiging van Britse banken in de Nederlandse samenleving eenvoudiger maken.

Sinds de brexit eisen Britse banken dat nationale overheden een participatieverklaring ondertekenen. “Als je ons straks wilt huisvesten, moet je je aan onze graaicultuur houden”, licht John McFarley CEO van Barclays toe. “Landen moeten beloven de unieke Britse bonuscultuur te ondersteunen, af te zien van ontslagbescherming en tijdens financiële crises banken uit te kopen.”

“De waarden zijn het resultaat van decennia zorgvuldig lobbyen, en mogen echt niet verloren gaan omdat banken toevallig Engeland moeten verlaten”, vervolgt McFarlane.

Minister van Economische zaken Henk Kamp is enthousiast over de participatieverklaring. “Het Kabinet wil laten zien dat zij er alles aan doet om brexitvluchtelingen liefdevol in ons midden op te nemen. Ze moeten zich zo snel mogelijk thuis voelen in ons vestigingsklimaat.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De budgetten voor binnenlandse bonussen op belastingontduiking helaas ook niet. Zijn die Russen net hier, moeten ze weer via Nederland -uiteraard geheel belastingvrij- naar buitenlandse belastingparadijzen als Kaaiman Eilanden, Panama. Jersey, Luxemburg, Aruba en Monte Carlo. Gelukkig is de Nederlandse Belastingdienst tandeloos gemaakt door Erik Wiebes, die man verdient een Stoel in al die Tax-h(e)avens.

gravatar

Wat een leuk idee van de Britten om een participatieverklaring te eisen van buitenstaanders.

Ja!!, ik ga ook een participatieverklaring van alle bewoners met een migratie-achtegrond in mijn buurtje eisen. 😉

Corrie.

Reageer
gravatar

Ik ben een participatieverklaring aan het opstellen waarin PVV-ers kunne verklaren voor een non-rascistische gezellige samenleving te gaan. Interesse?