Huisgenoot ontdekt dat agressieve briefjes veel beter werken dan passief-agressieve

'stort huur, of ik wurg je'

Voor iedereen met huisgenoten is het herkenbaar: het zoeken naar de juiste toon om ze aan te spreken op hun gedrag. De 22-jarige Rotterdammer Robert Calland denkt dat hij het ei van Columbus heeft gevonden: hij stuurt ze geen passief-agressieve, maar agressieve berichten. “Vroeger typte ik: ‘Carlien, ik ben die rotzooi in huis best wel beu! Zou het op prijs stellen als je snel de ramen zou doen!’ Maar dat deed niet zoveel”, zegt Calland. Dat veranderde toen hij een ingeving kreeg.

“Ik stopte een scheermes in een enveloppe en een briefje waarop stond: ‘doe die kk ramen of ik snij je pink eraf.’ Nou toen waren die ramen binnen de kortste keren gelapt.”

Soms is het nog een beetje zoeken naar de juiste woorden. “Het is makkelijk om in een passief-agressief toontje te schieten. Dan zeg je bijvoorbeeld weer: ‘ik zou het zeer op prijs stellen als ik niet nog eens hoef te vragen om het overmaken van de huur.’ Maar dan moet je je vermannen en gewoon zeggen: ‘stort huur, of ik wurg je. Maar echt: ik wurg je tot je dood bent’”, zegt Calland met ingehouden trots.

Tegen Robert is vier maanden voorwaardelijke celstraf geëist.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dreigen heeft geen zin, dacht ik altijd. Tot ik een keer een wanbetaler zijn haar in de fik heb gestoken. Sindsdien heeft dreigen wel zin.

Reageer
gravatar

Mooi voorbeeld van passieve agressie…en dat werkt niet. ik zou gewoon zeggen “nog 1 keer die k*tmail en ik gangrape je, speld redactie”