Bron: Shutterstock.com

Brexit: Amsterdam haalt eenmanszaak Carlyle’s fish & chips binnen

Mogelijk 2 extra banen

Een eerste succes voor Nederland in de strijd om bedrijven die de Londense City na de Brexit zullen verlaten. Amsterdam heeft Carlyle’s fish & chips binnengehaald. De eenmanszaak van Carlyle Owen verhuist volgend jaar naar de zuidas. Dat levert Amsterdam naar schatting één tot twee banen op.

De inkt van het contract was nog niet droog of er kwam al kritiek op de deal. Emile Roemer stoort zich eraan dat Carlyle’s Fish & Chips geen inkomstenbelasting hoeft af te dragen. “Het is meten met twee maten,” fulmineert de SP-leider. “Voor iedereen zouden dezelfde regels moeten gelden. Bijvoorbeeld dat je geen azijn over de friet gooit.”

Minister Henk Kamp spreekt de kritiek tegen. Hij zegt dat de snackbar anders naar Frankfurt was gegaan. “Met Carlyle’s fish & chips halen we ook een stukje prestige in huis. De kans dat Goldman Sachs voor Nederland kiest is met deze transfer aanmerkelijk groter geworden.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het besluit om met Goldman Sachs gedegen roofkapitalisme de grachtengordel binnen te halen is een uitstekend idee. In no-time heeft deze piratenbank AKZO Nobel, A.H., Shell, Unilever en andere Nederlandse kroonjuwelen overgenomen, uitgehold en doorverkocht. Dat kun je gerust aan de lijfbank van Trump overlaten. Bankier Blankfein is een expert in het overhevelen van bankrisico’s naar belastingbetalers. Hem zal door Jeroen Deysselbloem geen strobreed in de weg worden gelegd om belastingparadijs Holland BV à contant over te nemen. Leuk voor die jongen van Trump om officieel de 51e staat van Amerika in te lijven. PPG en de grootste Amerikaanse multinationals hebben hier intussen al hun fiscaal onbelaste hoofdkantoor annex postbusadres. Jeroen Deysselbloem: “Read my lips, Holland is no tax-h(e)aven”

gravatar

Ja kijk, sommige zaken uit the UK wil je best hebben: een stad waar legendarische artiesten vandaan komen, groene heuvels.. Maar andere zaken, bijvoorbeeld het natte weer, of een op ontploffen staande mega-speculanten-banken-bubbel zou je dan weer liever niet hier hebben. Eh.. toch?

Reageer
gravatar

En een potentiële uitkeringsgerechtigde zonder inburgeringsplicht. Niet dat het wat uitmaakt, de IND houdt wekelijks een sweepstake waarbij migranten uit islamitische landen levenslang een gegarandeerde uitkering en hulp bij gratis in- en uitreizen naar Syrië (via Turkije) krijgen, als ze kunnen aantonen dat ze louter naar Syrië reizen om I.S. humanitair bij te staan