Correct gebruik ‘mits’ zorgt voor verwarring

‘Mits bekend wordt het woord mits vaak verkeerd gebruikt’

Verwarring in Workum. Het correcte gebruik van het voegwoord ‘mits’ heeft daar tot onbegrip geleid in een gesprek tussen Loes de Bekker en Jan Kwint.

De 39-jarige De Bekker gebruikte het voegwoord vanochtend op een juiste manier, toen ze over haar weekendplannen vertelde. Collega Jan Kwint (35) was op slag in de war: “Mits bekend wordt het woord mits vaak verkeerd gebruikt. Dat is een groot probleem, mits iedereen er iets anders mee bedoelt.”

“Ik mits dit al jaren. Mits iemand het dan ineens correct gebruikt, heb je altijd de kans dat dit per ongeluk gebeurt en dat iemand eigenlijk het tegenovergestelde bedoelt. Dat leidt dan tot een hele mits aan verwarring. Uiteindelijk zit je dan behoorlijk in de mits. Ik had het er laatst nog over met vrienden van Mitt Romney. Mitts vrienden dachten er precies hetzelfde over.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hahahaha. Ik ben nu echt knetterstoned. Mooi dat we naar die Radio10 luisteren. Hahaha. Zo te horen zijn ze daar ook weer compleet knetterstoned. Wat een heerlijk zijn dat toch ook. Hahahahahaha. Dit zijn weer heerlijke wietjes. BOEM! AMOUR FAYA!

Reageer
gravatar

OMG, wat zullen we nou krijgen met z’n allen?
Hunnie denken toch niet beter als ik te zijn?!

Ik word hier helemaal paranoia van!
Ik ga gauw een anti biotica nemen, zo ziek voel ik me.

Reageer
gravatar

Oh mijn ‘god’, wat zullen we nou krijgen met ons allen?
Zij denken toch niet beter dan ik te zijn?!

Ik word hier helemaal paranoïde van!
Ik ga gauw een antibioticum nemen, zo ziek voel ik me.

Ik ben geschokt!

gravatar

Mitsgaders! Dat mijn persoon niet geconsulteerd is in dezen, dat neem ik de taalgebruiker uiterst kwalijk. Wie aan mijn persoon een voorbeeld neemt zal nimmer in een dergelijke babylonische spraakverwarring geraken.

Reageer
gravatar

Update: of onaangenaam verlopende coalitie-gesprekken met veel “mitsen en maren”. Voorbeeld: de PvdA is intern wél bereid tot een collectieve zelfmoord door aan Rutte IV deel te nemen, MITS Lodewijk Asscher weer vicepremier mag worden.