Flickr: Franklin Heijnen

Ernstige fout: bijna 20.000 stemmen Boxmeer meegeteld bij verkiezingen

'Dit had absoluut niet mogen gebeuren'

De problemen met het tellen van de stemmen van de verkiezingen in maart zijn nog veel groter dan gedacht. Naar nu blijkt zijn liefst 19.638 stemmen meegeteld, terwijl ze in Boxmeer waren uitgebracht.

Minister Plasterk van Binnenlandse Zaken geeft toe dat er sprake is van een ernstige fout: “De uitslagen van de stembureaus in Boxmeer zijn door een menselijke fout meegenomen in de landelijke uitslag. Dat had absoluut niet mogen gebeuren.”

Volgens Plasterk heeft de fout de uiteindelijke zetelverdeling niet beïnvloed: “Het Nederlandse systeem voorkomt dat er in Boxmeer voldoende stemmen kunnen worden uitgebracht voor een Kamerzetel. Zo hebben we dat hier gelukkig geregeld met elkaar.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

dat moeten Russische hackers zijn geweest die de SP niet willen laten winnen. Normaal zijn er 200.000 stemmen uit Boxmeer uit SP

Reageer
gravatar

Waarmee Plasterk een mandaat heeft afgegeven dat de inwoners van o.a. Boxmeer zich niet langer aan beleid en wetgeving vanuit Den Haag hoeven te conformeren. Men is dan ook al massaal gestopt met het afdragen van allerlei belastingen. Overal hangen de vlaggen uit, want de bevrijding wordt groots en massaal gevierd.

Ronald bedankt, Ronald bedankt, Ronald Ronald Ronald bedankt!

Reageer
gravatar

I will be asking for a major investigation into VOTER FRAUD, including those registered to vote in two states, those who are illegal and….
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) June 13, 2017

even, those registered to vote who are dead (and many for a long time). Depending on results, we will strengthen up voting procedures!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) June 13, 2017

Reageer