Bron: The Guardian

Premier May wil referendum over ‘exit’ uit Groot-Brittannië

‘Wat heeft dit Koninkrijk ons nog te bieden?’

Mochten de Tories van Theresa May vandaag de verkiezingen winnen dan wil de premier een referendum uitschrijven over de vraag of de Britten uit Groot-Brittannië moeten stappen.

May: “Londen is een bureaucratisch log instituut. Bijna al onze wetten worden in Groot-Brittannië gemaakt. Het gaat bar slecht met de economie, banken en grote bedrijven vertrekken en de komende jaren zijn de voorspellingen nog veel ernstiger. Het is totaal onduidelijk wat er gaat gebeuren op het gebied van handel, migratie en werkgelegenheid. Als wij Britten weer onafhankelijk en welvarend willen zijn moeten we uit Groot-Brittannië stappen. Alleen dan bepalen we weer ons eigen lot.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ze ziet er inderdaad niet uit, maar dit is een foto (selfie?) van direct na het ontwaken, dus nog voor de grondverf, aflak en make-up. Het kan natuurlijk ook zijn dat dit een dia-positief is; gelukkig staat de stiff upperlip er wél op.

gravatar

Volgens mij gaat dit niet over alloggi’s (Nederlanders met een migratie achtergrond).
U kunt dus uit de stress schieten, heer Baartjes.

gravatar

“Ze” staat voor keuze als of “zij” voor emancipatie.
En daar gaat het schip rollen want, rollen, banken zijn niets anders als wijzigen van koers. Dat heet politiek voor wie het beste belang zwaarder weegt dan snappen waar het over gaat.
Mensheid staat boven macht. Macht staat boven rijkdom en een eigen vrij leven.
Een eigen vrij leven staat en is mensheid, enzovoort.
De oplossing is het bestaan.