Artikel 1 gaat door als Artikel 2, partij past speerpunten aan

‘Wij komen op voor het een na belangrijkste principe dat we hebben’

Artikel 1 heet voortaan Artikel 2. De partij van Sylvana Simons moest van naam veranderen na een klacht van een antidiscriminatiestichting met dezelfde naam. Artikel 2 heeft haar partijprogramma aangepast aan het grondwetsartikel waar de partij haar nieuwe naam aan ontleent.

“De wet regelt wie Nederlander is. De wet regelt de toelating en de uitzetting van vreemdelingen. Dat wordt in de politiek – geloof ik – nauwelijks verdedigd, terwijl het bijna helemaal bovenaan in onze grondwet staat,” verklaarde Simons strijdlustig. “Het is letterlijk het een na belangrijkste principe dat we in Nederland hebben.”

“Ieder heeft het recht het land te verlaten, behoudens in de gevallen, bij de wet bepaald. Dat geluid willen we in Den Haag laten klinken.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het partijprogramma is niet aangepast. Art.1 in het Zwarte Boek van die partij blijft: Meer aandacht voor onze nationale aandachtshoer Sylvana.

Reageer
gravatar

Zeg zeg. Wilt u haar voortaan slet noemen en niet hoer? Ik kan me amper voorstellen dat ze ermee verdient.

gravatar

De wonderen zijn de wereld nog niet uit, Sylvana Simons plaats zichzelf op de tweede plaats, nog een beetje zelfreflectie en we komen uit bij Artikel 0.0.

Reageer
gravatar

Rare gang van zaken. Wat heeft een juridische strijd om een naam nu met het partijprogramma te maken?
Had het dan PVEI genoemd, de Partij Van Éen Issue, dan had je steeds heel makkelijk die ene issue kunnen veranderen afhankelijk van hoe de wind waait zonder dat je je naam weer moet aanpassen.

Reageer
gravatar

Eerder 2159. Artikel 142 is de laatste:
De Grondwet kan bij de wet met het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden in overeenstemming worden gebracht. De artikelen 139, 140 en 141 zijn van overeenkomstige toepassing.

gravatar

M. Rutte, niet ieder jaar zijn er tweede kamer verkiezingen. Fijn trouwens dat u dat wel zou willem gezien uw rekenkunst

gravatar

Zij had beter haar partij het tweede gebod kunnen noemen:

Gij zult u geen gesneden beeld, noch enige gelijkenis maken, van hetgeen boven in den hemel is, noch van hetgeen onder op de aarde is, noch van hetgeen in de wateren onder de
aarde is. Gij zult u voor die niet buigen, noch hen
dienen; want Ik, de HEERE uw God, ben een ijverig God, Die de misdaad der vaderen bezoek aan de kinderen, aan het derde, en aan het vierde lid dergenen, die Mij haten; En doe barmhartigheid aan duizenden dergenen, die Mij liefhebben, en Mijn geboden onderhouden.

Als je bedenkt dat Zwarte Piet is geschapen naar Zijn evenbeeld.

Reageer
gravatar

Woehoe, zwarte piet is de politiek ingegaan. Kan eindelijk die wet komen dat alle kinderen het hele jaar cadeautjes in hun schoen krijgen!

Reageer