Deze Exceltrucs doen het goed op feestjes

Maak gegarandeerd indruk!

Met een beetje kennis van Excel word jij het middelpunt van elk feestje. Want we weten allemaal: een feest wordt pas echt een dikke party zodra er iemand een spreadsheet tevoorschijn tovert. Of je nou op een huisfeest bent of op een kringverjaardag, met deze Exceltrucs maak jij gegarandeerd indruk!

Draaitabellen

Het is altijd weer een spectaculair gezicht om te zien hoe een draaitabel een enorme hoeveelheid gegevens samenvat en analyseert. Alle party-people staan met open mond toe te kijken als de informatie automatisch wordt bijgewerkt zodra je de oorspronkelijke waardes verandert.

Booleaanse operatoren

Booleaanse operatoren? Weet iedereen niet allang hoe dat moet? Nee! Het is misschien moeilijk voor te stellen, maar de meeste mensen komen nog altijd niet verder dan AND, OR en NOT. Met een nonchalant BEFORE of AND NOT sta jij gegarandeerd in het centrum van de aandacht. Als mensen vragen “Hey, dat kan van pas komen bij het filteren van het inventaris op mijn werk. Hoe doe je dat?” Niet antwoorden! Als je een truc verklapt is het geen truc meer.

Verticaal zoeken

De functie verticaal zoeken zoekt naar een waarde in de eerste kolom van een tabelmatrix en geeft als resultaat een waarde uit dezelfde rij in een andere kolom in de tabelmatrix. Leuk voor kinderen! Verstop een doosje Smarties in een spreadsheet en kijk of de kleintjes hem kunnen vinden het commando VERT.ZOEKEN.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Keurig artikel.

Wat me opvalt is dat die Chinezen altijd zo goed gekleed gaan.
En ook dat ze zo beleefd kunnen lachen.
De vrouwen net iets harder dan de mannen. Dat hoort zo.

Toch is de Amsterdamse Zuidas ook weer niet zo’n groot succes geworden.

Reageer
gravatar

Wat een leuk idee van De Speld om een paar sugggesties te geven om in het middelpunt van de belangstelling te staan bij een feestje.

Ja!, ik ga ook proberen om met Excell leuke dingen te doen als ik een keer visite krijg.

Corrie.

Reageer
gravatar

Ik kan me nog als de dag van gisteren herinneren dat onze jongste me aan zijn handje mee naar zijn slaapkamer tornde en glimmend van trots zijn lakens liet zien, drie potjes Heinz in een hoekje. Met de mededeling,: “kijk Pap, een sandwichspreadsheet.”

Reageer