Jongen die vorige week is afgestudeerd kijkt neer op studenten

‘Ongemotiveerd zooitje’

Jurjen Koger (26) is vorige week na 8 jaar afgestudeerd in sociologie. Sindsdien kijkt hij neer op studenten. “Ik kan me echt niet voorstellen dat ik ook ooit zo geweest ben. Wat een ongemotiveerd zooitje.”

Op bezoek bij studerende vrienden valt Jurjen van de ene in de andere verbazing. “Al die studentenhuizen zijn zo ontzettend ranzig,” vertelt hij. “Op het balkon liggen altijd 4 of 5 vuilniszakken en op het aanrecht staat een toren van Pisa aan borden. Ik ken jongens die het toilet helemaal nooit schoonmaken. Gewoon te lui om te poepen en het dan schoon te maken. Daar ga ik sinds ik ben afgestudeerd niet meer langs. Gatver.”

“En al dat studentenvoedsel,” vervolgt Jurjen. “Zo ongezond. Pizza’s, pizza’s en nog eens pizza’s. Dat houdt geen weldenkend mens lang vol toch? Zorg eens goed voor jezelf denk ik dan. Ik kook tegenwoordig heel veel. Hartstikke leuk, lekker beetje kokkerellen. Bij de Marqt kun je zulke lekkere dingen kopen, en nog biologisch ook. Die studenten hebben geen idee.”

Over de zogenaamde hoge werkdruk heeft Jurjen ook nog wel een mening. “Studenten hebben alle tijd van de wereld, ze maken er alleen geen gebruik van. De meesten liggen tot 1 uur in hun bed te stinken en gaan dan een beetje Youtube-filmpjes kijken. En dan maar zeiken over stress. Dat eeuwige gezeik, daar kan ik zo moe van worden. Ze moesten eens weten hoe goed ze het hebben in vergelijking tot de rest van de samenleving.”

Jurjen gaat na de vakantie op zoek naar een baan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

‘Jurjen gaat na de vakantie op zoek naar een baan’…., nee lekker slim pik.. je kan beter gelijk een baan zoeken, want waarschijnlijk gaat dat nog wel even duren. Wordt het toch weer pizza eten vriend!

Reageer
gravatar

Hij heeft gelijk.

Overigens zó leuk, die geborduurde jassen en truien met een woordspelinkje van hun nieuwe clupje erop.
Elk jaar weer.

En dan die baarden en wandelstokken van die héle ouderejaars. De heeren dan hè, niet de damesch (meestal).

Zo vet koel om een roedel speknekken in vieze rugby shirts en korte broeken tegen te komen, mèt stropdas!

Lekker tsjil in de supermarkt met je mandje overleggen over je aankoopstrategie van het volgende half pond half-om-half-gehakt. En ondertussen keutelen met je jaargenootjes over afgelopen burrel.
Alles wel HARD natuurlijk.

Reageer