Slordig: Willem-Alexander wéér niet op tijd stopgezet

Koningschap stilzwijgend verlengd

Willem-Alexander is weer stilzwijgend met een jaar verlengd. Nederland is namelijk opnieuw vergeten hem op tijd stop te zetten. Slordig.

Volgens Herman (31) uit Maassluis is het veel te ingewikkeld om het koningshuis op te heffen. “Op mijnkoningshuis.nl kon ik nergens vinden wat ik moest doen”, zegt hij. “Het schijnt dat daar er bericht over hebben gekregen, maar die zit ergens in een digitale berichtenbox die niemand ooit checkt. Wat een rare procedure.”

Ook bij Liesbeth (42) uit Sint-Michielsgestel is het veranderen van de staatsvorm er bij ingeschoten. “Stom. Ik heb het formulier al ingevuld maar heb hem nog niet op de bus gedaan. Ik had helemaal niet beseft dat je maar twee weken tijd hebt om het op te sturen. Nou ja, volgend jaar weer een kans.”

Volgens historicus Geert Mak is de lange band van de Nederlandse bevolking met het koningshuis vooral toe te schrijven aan een ongelukkige combinatie van laksheid en ingewikkelde procedures. “Eigenlijk is Nederland al sinds 1816 klaar met het koningshuis, maar het lukt elk jaar maar niet om het op tijd stop te zetten. In 1917 is een halfbakken poging gedaan om koningin Wilhelmina te annuleren, maar dat ging op het laatste moment mis omdat Troelstra zijn DigiD-wachtwoord was vergeten en hij niet genoeg tijd meer had om een nieuwe aan te vragen.”

Volgens Willem-Alexander ligt de verantwoordelijkheid om hem op tijd stop te zetten bij Nederland. “Je mag van de burger tegenwoordig best wel een beetje zelfredzaamheid verwachten. Dit is een koninkrijk, geen hotel.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Geen hotel voor cultuurvluchtelingen is de eerste Koningswaardige opmerking die ik hoor: deze man is zijn 41 miljoen euro waard!

Decadentie regeert onze lobbycratie.

Wat denk je dat een vluchteling doet als hij ziet wat wij met onze christencultuur opgebouwd hebben en zijn ouders ziet creperen, ongeletterd zonder onze woorden voor geld?

Reageer
gravatar

Wat een vreselijke reactie, deze arme mensen hebben vastgestelde trauma’s waardoor ze onze cultuur niet begrijpen en soms meisjes lastig vallen en kleinigheden wegpakken in winkels, dit levert ook weer werk op bij sociale hulpverleners en politie! We moeten ze met liefde omarmen, er zijn genoeg moskeeën waar ze terecht kunnen met hun problemen. Ze zijn van harte welkom, als sociaal werker kom er in ieder geval niets tekort aan en ik word binnenkort manager van onze hulpverleners, fijn he!
Denk aan je geweten, Van de 1% die we helpen pak ik graag hun problemen op tegen een leuke vergoeding, dus aan de slag voor mijn inkomen, kom op positief blijven!

gravatar

Vandaag de hele dag PULP op TV met koekhappende klaplopers.

Tip: bekijk het nieuws vanaf 2/3e, of zodra je Kysia Hexter niet meer in beeld ziet bij het doorspoelen.

Reageer
gravatar

We kennen de vele voorbeelden van de dictators die niet gehinderd door enige zelfkennis met hun minderwaardigheidscomplex steeds uit een grensgebied komen. Ik ken ze ook in Nederland. Ik kan je verzekeren dat ze geen grapjes maken zoals wij.

gravatar

Maar wij hebben nu toch genoeg filmsterren van eigen bodem die het op kunnen nemen voor de vluchtelingen?

gravatar

Een koningshuis erbij lijkt me wel wat. Koning Wiemersma klinkt mij als muziek in de oren.

Af en toe een beetje toeren in de gouden koets, paar miljoen per jaar opstrijken.

Ik ben voor.

Reageer
gravatar

Commissaris van de koning komt al aardig in de buurt.

Niks doen, dikke pens, bekakt praten, jezelf laten toejuichen, dik salaris opstrijken, wat corruptie ernaast, …

Prima toch?
Kan ook niet missen, het woord ‘koning’ zit erin.

gravatar

Je bedoelt: Pappa Zorreguit aan de stuurknuppel en alle leden van het Koonkhuis de Noordzee in donderen?

gravatar

Ik bedoelde het tijdschrift.

Als niemand naar een ‘reality show’ kijkt dan gaat het toch van de buis?
Koninklijk paleis is een soort ‘Big Brother’.

Of een ‘So You Think You Can Wave?’.

gravatar

Als Dikke Willem stopte, en niemand anders het overnam, dan zou HIJ (alléén hij, en vooruit, ook zijn moeder) de rest van zijn leven pensioen mogen krijgen.

Wel binnen de Balkenende-norm, en zònder andere toelages of voordelen. En wel belasting betalen. En oja, ook belasting betalen over vermogen en rente daarover. Eigenlijk dat aan de maatschappij onttrokken kapitaal gewoon inleveren.

Lijkt me een eerlijke en redelijke overeenkomst.

Dan zijn we eruit!

Reageer
gravatar

Ik heb wel degelijk op tijd het lidmaatschap van het koninklijk huis opgezegd. Blijken die koekenbakkers bij het Ministerie alleen MIJN lidmaatschap te hebben beëindigd en niet dat van alle leden.

Belachelijk. Waar kan ik een klacht indienen?
En heeft er iemand nog een slaapplaats voor me?
Een stukje pizza dan (mag de goedkoopste zijn, ben ik gewend)?.

Reageer
gravatar

De verlenging van het koningschap is goed nieuws. Via via heb ik vernomen dat ik voor een lintje in aanmerking kom.

Nog even wachten tot ik bij Pauline Krikke op bezoek mag.

Corrie. ( Bijna Ridder in de Orde van Oranje-Nassau)

Reageer
gravatar

geldt hier niet wet van Dam? In dat geval moet elke particulier het elke maand op kunnen zeggen!

Ik stel voor: maak Emile Roemer koning en we zijn klaar!

Reageer