Bron: Max Pixel

Student leefde jaar lang zonder Blackboard

'Je houdt veel meer tijd over voor jezelf'

Is het mogelijk om een jaar lang zonder Blackboard te leven? De Groningse student Willem (22) besloot het uit te zoeken. In 365 dagen logde hij geen één keer in op de elektronische leeromgeving van zijn universiteit.

Het experiment is Willem goed bevallen. “Ik voel me als herboren. Je houdt echt veel meer tijd over voor jezelf als je niet de hele tijd op Blackboard kijkt. Andere studenten raken constant afgeleid door opdrachten en roosterwijzigingen. Zo zonde van je tijd. In de afgelopen drie maanden ben ik op vakantie geweest, heb ik heel veel World of Warcraft gespeeld en het vriesvak ontdooid. De rest van m’n klas heeft al die tijd alleen maar op Blackboard gekeken.”

Natuurlijk leverde zijn levensstijl hem ook kritiek op: “Docenten zeiden steeds tegen mij: ‘je levert nooit je opdrachten in’ of ‘je hebt je helemaal niet aangemeld voor deze werkgroep’. Maar dat zijn typisch opmerkingen van mensen die vastzitten in een levensstijl die helemaal gebaseerd is op Blackboard. Ze denken dat ze niet meer zonder kunnen, maar ik kan het toch ook? Je moet gewoon de stap durven zetten.”

Liggend in zijn hangmat stelt Willem dat het leven zonder Blackboard hem de ogen heeft geopend: “Weet je wat het is? Een mens heeft niet zoveel nodig…” Een trillende telefoon onderbreekt het verhaal van Willem. “Ah, stufi!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dit is natuurlijk een verkapte sneer naar alle klagers over de aardbevingen in Groningen:

Als je een jaar niet klaagt en er verder niet naar omkijkt staan jullie huisjes er heus nog wel.

Reageer
gravatar

Ik sprak een man. Op een geven moment ging het gesprek van de EU en Brexit naar de Franse verkiezingen. Ik zei ’ja Le Pen’. Hij zei met Hollandse zelfingenomenheid dat hij daar toch niets mee kan, ‘die telt voor mij niet mee’ zei hij. Wat hij daarbij vergat is dat hij geen stemrecht heeft in Frankrijk en dat ze bij de Franse kiezers wel meetelt, en dat ze samen met Macron op kop lag in de peilingen.

Reageer