Bron: Wikimedia Commons

Namen Power Rangers op oorlogsmonument Almere

Blunder pijnlijk voor nabestaanden echte slachtoffers als Lampje en Mel B

Een pijnlijke blunder in de gemeente Almere. Op het plaatselijke oorlogsmonument blijken al jaren de namen van verschillende Power Rangers te staan. Het monument werd in 2006 in het leven geroepen om oorlogsslachtoffers uit Almere te herdenken.

Onderzoek van de plaatselijke historische vereniging wees uit dat in de opsomming van Almeerse verzetsstrijders, joden en Engelandvaarders ook de namen van de verschillende Power Rangers prijken. De gemeente noemt het opmerkelijk dat niemand eerder de namen van ‘zwarte Power Ranger’, ‘gele Power Ranger’, ‘roze Power Ranger’ en ‘blauwe Power Ranger’ heeft opgemerkt.

Burgemeester Franc Weerwind: “Ongelooflijk dat dit er tussendoor is geglipt. Het ergste vind ik dit nog voor de legitieme Almeerse oorlogsslachtoffers. Mensen als Murdock, Hannibal, Faceman, Buffy the Vampire Slayer, Pikachu, Velociraptors uit Jurassic Parc II, Will Smith, Mata Hari, Lampje, Velociraptors uit Jurassic Parc III, Dawson, Creek, Michiel Eijsbouts, Mel B, Joey uit Friends en Skippy de Boskangoeroe. Die hebben het ultieme offer voor Almere gebracht. Zij verdienen beter.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het is ronduit verbijsterend dat die Weerwind (VVD) eminente geleerden als o.a. Prof. Prlwytzkofksy, Prof. Zonnebloem, kapitein Haddock, Prof. Lupardi en vele anderen niet op het Almeerse oorlogsmonument heeft laten inbeitelen. Hij beroept zich op de plotselinge genocide op Turkse Medelanders ten tijde van Erdogan’s referendum. Volkomen terecht door erfelijk president R.T. Erdogan bij de VN aangekaart. DENK bereidt een wetsvoorstel voor om jaarlijks een gedenkdag te organiseren voor de gevallenen in “De Slag der Gulden Döner-Sporen”. En inderdaad; het is een feit dat vrijwel geheel autochtoon Nederland hier klakkeloos aan voorbijging, net zoals aan 25 april (1915) de dag der Armeense genocide.

Reageer