Wikimedia Commons CC: Donarreiskoffer

Nederlanders verstoppen paaseieren zodat moslims ze niet zien

'Je wilt toch rekening houden met de gevoelens in de samenleving'

Het paasfeest ligt onder vuur. In verschillende grote steden verstoppen Nederlanders hun paaseieren zodat moslims niet in aanraking hoeven te komen met deze oer-Hollandse traditie.

Anna van der Ploeg geeft toe dit jaar met Pasen een paar eieren te verstoppen. “Je wilt toch rekening houden met de gevoelens in de samenleving. Onze buren komen oorspronkelijk uit Turkije, ik kan me best voorstellen dat die hun kinderen liever niet willen confronteren met chocolade-eieren in allerlei vrolijke pastelkleuren.”

Van der Ploeg is niet de enige. Uit onderzoek blijkt dat 62 procent van de Nederlanders paaseieren ergens in de struiken buiten het zicht van moslims verstopt. Sommige mensen trekken daarbij zelfs een konijnenpak aan om niet herkend te worden door hun islamitische buren.

In andere delen van het land gaan mensen zelfs nog verder in het islamiseren van eeuwenoude tradities. Evert Harmsen uit Twente: “De jongens in ons dorp bouwen altijd een enorme stapel hout voor Pasen. Maar ze vergeten dat Nederland tegenwoordig een multicultureel land en dat er mensen zijn die aanstoot nemen aan die traditie. De nacht voor Pasen steek ik de fik erin. Zonde van al het werk natuurlijk, maar ook wij moeten ons aanpassen.”

Elsevier-columnist Syp Wynia ziet het uitsterven van het oer-Nederlandse paasfeest met lede ogen aan. “Dat mensen zich schamen voor hun paaseieren, toont aan dat we langzaam maar zeker de grip op ons land verliezen. Ik zou willen zeggen: wees toch trots op je paaseieren en laat ze aan iedereen zien! Wat is dat toch voor zelfverloochening? In de Sinterklaastijd schminken cultuurrelativisten zich ook al zwart om hun echte huidskleur niet te laten zien.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Marco jongen, maak je geen illusies: de Nederlandse bevolking zonder migratie-achtergrond vergrijst, ontgroent snel en loopt dus zienderogen terug. Desondanks stijgt de bevolking van Nederland de laatste jaren significant. Hoe denk je dat dit komt? Zou hierin ook de onvermoeibare inzet van de bevolking met een migratie-achtergrond een rol kunnen spelen?

gravatar

Allahmachtig, ik wist niet eens dat eieren niet halal waren. Een reden temeer om op alle scholen (“óók de witte, zonder migratie-achtergond”) de Sharia als verplicht vak in te voeren. Dus vanaf nu: “Minder SNACKBAR en méér AKBAR”

gravatar

Het wordt steeds lastiger in Nederland, met in elke 2e huis moslimspionnen.

Straks moeten we onze vrouwen op straat nog gaan verstoppen in zwarte tenten met muskietengaas voor de ogen.

Reageer
gravatar

Als fervent kerst- en paaskatholiek vind ik het een goed idee van je Wiemie. We moeten de moslims verstoppen. Het liefst in het land van hun migrantenafkomst.

PS: Gaan we tweede paasdag weer wandelen in de duinen bij Scheveningen? 😉

Lekker ding!

Corrie.

gravatar

Weet je dat wel zeker Wiemersma? Er zijn (volgens het CBS) iets meer dan 250.000 stemgerechtigde Turken in Nederland, met een gemiddelde gezinsgrootte van 5 – 6, echtgenotes niet meegerekend. De grote meerderheid daarvan staat onder strakke controle van Erdogan’s Grijze Wolven, dus te verwachten valt dat Recep Tayyip met Oost-Europese cijfers “Ja” (Evet) het referendum zal winnen. Ik gok op minimaal 109 % van de stemmen; dubbeltellingen niet uitgesloten. De doodstraf wordt dan weer ingevoerd en “genocide” mag ook weer, na invoering van de Sharia. Wat gaan we daarvan merken in Nederland?

gravatar

Zelf eet ik ze tegenwoordeig snel op voor ze op hu verstopplaats zijn gesmolten omdat ze vergeten worden.
Het geloof in mij komt hierdoor ook onder druk te staan.

Reageer